Başak Demirtaş ve Canan Kaftancıoğlu Esra Albayrak’a yönelik hakaretlere tepki gösterdi

Başak Demirtaş ve Canan Kaftancıoğlu Esra Albayrak’a yönelik hakaretlere tepki gösterdi
Sosyal medyada Esra Albayrak’ın dördüncü çocuğunun dünyaya gelmesi üzerine hakaret içerikli yorumlar yapılmıştı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın dördüncü çocuğunun dünyaya gelmesi üzerine sosyal medyada paylaşılan habere, kimi kullanıcılar tarafından cinsiyetçi ve hakaret içeren yorumlar yapılmasına tepki gösterdi.

Başak Demirtaş Twitter hesabından, "Esra Albayrak’a yönelik çirkin ifadeler sarf edilmesini kınıyorum. Kadınlara yönelik bu saldırganlığa karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Esra Hanım’ın yeni çocuğunun doğumunu da tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün. Demokrasinin ve barışın olduğu bir ülkede yaşasın." mesajını paylaştı.

Hakaret içeren paylaşımlara CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu da tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, "Günün ve gündemin yoğunluğundan şuan haberdar oldum Esra Albayrak’ın kendisine ve yeni doğmuş evladına sağlık ve mutluluk dilerken kendisine yapılan aşağılık saldırı karşısında dayanışma duygularımı iletiyorum Kadına karşı yapılan saldırılarda tüm kadınları yan yana bulacaksınız!" dedi.

HDP Kadın Kolları da resmi Twitter hesabından "Esra Albayrak’a yönelik cinsiyetçi saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırılar, AKP’nin cinsiyetçi politikasının bir sonucudur. Saldırılara karşı kadın mücadelesi ve dayanışmasını büyüteceğiz." sözleri ile hakaretlere tepki gösterdi.

Bir süre önce Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medyada yapılan cinsiyetçi saldırılara karşı da kimi AKP yöneticileri ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de tepki göstermişti.

Bu arada Mersin’de, haberin altına hakaret içerikli yorum yaptığı öne sürülen E.B. adlı kişi gözaltına alındı.(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar