'Basın tarihinin en komik davalarından biri'

'Basın tarihinin en komik davalarından biri'
'Demirören Medya Grubu yaptığı haksızlıklar ile itibarını yeteri kadar zedeliyor.'

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Demirören Medya Grubu, gazeteci Canan Kaya hakkında tazminat davası açtı. Yaptığı haberler gerekçe gösterilerek 'marka itibarını maksatlı olarak zedelemek amacı güttüğü' öne sürülen Kaya, "Basın tarihinin en komik davalarından biri" dedi.

Demirören Medya tarafından Medyakoridoru İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya'nın da aralarında olduğu 5 şirket temsilcisi aleyhinde bir haberİ gerekçe gösterilerek açılan tazminat davasının ilk duruşması Bakırköy 6'ıncı Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. 

Dosyanın ön incelemesinin tamamlandığına hükmeden mahkeme, tahkikat aşamasına geçilmesine karar verdi. Taraflara dinletecekleri tanıkları bildirmek için iki haftalık süre verildi. Bir sonraki duruşma 2 Şubat 2021 tarihine ertelendi. 

Demirören Medya Grubu'nda  güvenlik görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer'in yönetim katındaki halıya bastığı gerekçesiyle işten çıkarılmasını haberleştirdiği için hakkında tazminat davası açtığı Kaya, basın tarihinin en komik davalarından biriyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Kaya, "Sonuna kadar haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde bu dava sonucunda bizim aleyhemize bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum" dedi. 

Bugün görülen davada gazeteci meslek örgütü temsilcilerinin olmadığını söyleyen Kaya, "Hiçbir meslek örgütü bize sahip çıkmadı. Kimse üzülüp kırılmasın ama bunu söylemek zorundayım. Çok üzücü bir durumdu benim için" dedi. 

'YAPTIĞI HAKSIZLIKLAR YETERİ KADAR İTİBARINI ZEDELİYOR'

Davanın gerekçesi olarak, yaptığı haberin Demirören Medya Grubu'nun 'marka itibarını maksatlı olarak zedelemek' amacı güttüğünü öne sürerek açıldığını söyleyen Kaya, "Davanın gerekçesi bu. Bir gazeteci olarak soruyorum: Tazminatı verilmeyen 45 Hürriyet Gazetesi çalışanı, Covid-19'da konteynera hapsedilen CNN TÜRK muhabirleri, tazminatı verilmeyen savaş muhabiri Felat Bozarslan...Tüm bunları önümüze aldığımız da acaba bizim Demirören Medya Grubu'nun itibarını zedelemek için özel bir çaba sarf etmemize gerek kalır mı" diye soran Kaya, Demirören Medya Grubu'nun yaptığı haksızlıklar ile itibarını yeteri kadar zedelediğini söyledi. 

Öne Çıkanlar