Batman'da da yasak kararı alındı

Batman'da da yasak kararı alındı
Valilik kararı ile HDP etkinliklerine katılımı engellemek amacıyla 15-20 Haziran tarihleri arasında kente giriş ve çıkışlar yasaklandı.

HDP'nin "Darbelere Karşı Demokrasi Yürüyüşü" kapsamında Hakkari'den yola çıkan heyetin 17 Haziran'da Batman'ın Kozluk ilçesinden geçerek Diyarbakır'a ulaşması bekleniyor. HDP'nin yürüyüşü sürerken birçok ile giriş ve çıkışlar ise yasaklanıyor. Giriş ve çıkışların yasaklandığı kentlere Batman Valiliği kararı ile Batman da eklendi. 

Valilik kararı ile HDP etkinliklerine katılımı engellemek amacıyla 15-20 Haziran tarihleri arasında kente giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Valiliğin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:  "COVİD-19 salgını emniyet tedbirleri kapsamında, her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarımıza gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içerisine girişlerinin ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem etkinliğe katılım amacı ile ilimizden çıkışlarının 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 19. Maddesine istinaden ilimiz genelinde (Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde) 15-20/06/2020 tarihleri arasında YASAKLANMASINA   alınan kararlara aykırı olarak hareket eden şahıslar veya kurum, kuruluş, dernek ve tüzel kişiler hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi uyarınca idari yaptırım uygulanmasına".(MA) 

Öne Çıkanlar