Ev baskınları: HDP’li yöneticilerin de olduğu çok sayıda gözaltı

Ev baskınları: HDP’li yöneticilerin de olduğu çok sayıda gözaltı
Gözaltına alınanlardan Dersim Yavuz, evde yapılan aramanın ardından jandarma tarafından ilçe emniyetine bağlı TEM polislerine teslim edildi.

Foto: Arşiv


Batman’ın Kozluk ve Mardin’in Derik, Savur ve Midyat ilçelerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kozluk’ta HDP ilçe eş başkanları Berjin Altan ve yönetici Mehmet Baz ile Kozluk Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Dinler, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramaların ardından eş başkan Altan ile Baz ve Dinler, Kozluk Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

POLİS EVLERE KAPILARINI KIRARAK GİRDİ, EŞYALARI DAĞITTI

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında ise Derik’te yapılan ev baskınında, HDP İlçe Eş Başkanı Selma Özcan gözaltına alındı. Evin kapılarını kırarak içeriye giren polis, arama sırasında tüm eşyaları dağıttı.

Aynı soruşturma kapsamında Savur’a bağlı Evîna (Sürgücü) Mahallesi’nde Dersim Yavuz’un evine baskın yapıldı. Evde yapılan aramaların ardından Yavuz, jandarma tarafından Savur Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM polislerine teslim edildi.

SÜRYANİ YURTTAŞLAR DA GÖZALTINA ALINDI

Midyat’ta yapılan baskınlarda Süryani Kadın Derneği Başkanı Teodora Özdemir ile Mardin Süryani Birliği Derneği Başkanı Yuhanna Aktaş gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanların Mardin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldüğü belirtildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar