Batmaz: Gelinen durum bizi maalesef 4. pikle birlikte yeni bir kapanmaya doğru itiyor

Batmaz: Gelinen durum bizi maalesef 4. pikle birlikte yeni bir kapanmaya doğru itiyor
SES üyesi Batmaz, '8 bin vakanın ne kadarının Delta varyantı olduğunu bilmiyoruz, çünkü bu veriler bizimle paylaşılmıyor. Ancak gözlemlediğimiz şu, Delta varyantı çok hızlı yayılıyor' dedi.

ARTI GERÇEK- Türkiye’de artan Coronavirus vakalarını ve iktidarın pandemi politikasını SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, ARTI TV'de ekrana gelen "Haber Aktüel" kuşağında değerlendirdi.

Batmaz, 1 Temmuz'da açıklanan kararın ardından "pandeminin bittiği" algısının oluştuğunu ancak pandeminin bitmediği gerçeğiyle karşı karşıya olduğumuzun altını çizdi. 

'YENİ BİR KAPANMAYA DOĞRU GİDİYORUZ'

Batmaz, "Psikolojik sınırımız 7 binlerdi, açıklanan vakalar 8 bin sınırını da geçti ve her geçen gün artıyor. Evet, ölüm sayıları düştü fakat hem yaz dönemi hem de bayram taTili toplumsal hareketliliği artıran bir süreç, maalesef virüsün yayılmasına da imkan sağlıyor. Zaten bu kapanıp-açılma bizi bir kısır döngüye itti. 1 Temmuz'da karar açıklanırken 'Bu verileri bizimle de paylaşın, hangi bilimsel, epidemolojik verilerle tam açılma kararı alıyorsunuz?' diye sormuştuk. Biz o dönemki verileri incelediğimizde tamamen açılma olacağını aklımızdan geçirmiyorduk. Ancak gelinen durum bizi maalesef 4. pikle birlikte yeni bir kapanmaya doğru itiyor" diyerek şu sözleri sarf etti: 

'8 BİN VAKANIN NE KADARI DELTA VARYANTI, BİLMİYORUZ'

"1 Temmuz'da açıklanan durum şuydu: Her şey bitti, rahatlayabiliriz. Toplumun 2 yılın getirdiği hem ekonomik hem de psikolojik yıpranmışlıkla bu kararın ardından rehavete kapılacağı hesap edilmeliydi. Bu bağlamda pandeminin bitmediğinin altı çizilmeliydi, bu yapılmadı. 

İkinci olarak da aşılanma süreci. Aşılama hızı bir ivme kazandı, biz de sendika olarak aşı kampanyaları yapıyoruz. Toplumun bağışıklanması çok önemli. Ancak aşı olunsa da maske ve mesafe kuralına dikkat edilmeli. Bunlarla birlikte aşılar hastalığa yakalanmayı ciddi oranda engelliyor. 

Biz bu 8 bin vakanın ne kadarının Delta varyantı olduğunu bilmiyoruz, çünkü bu veriler bizimle paylaşılmıyor. Ancak gözlemlediğimiz şu, Delta varyantı çok hızlı yayılıyor." 

RUSYA'DAN GELEN TURİSTLERE DİKKAT ÇEKTİ

Batmaz, açılmanın birden değil, kademeli ve kontrollü bir şekilde yapılması gerektiğini vurgularken özellikle Rusya'dan gelen turistlerin virüs taşımasının yüksek ihtimal olduğunu çünkü bu ülkede aşılama oranın çok düşük ve Delta varyantı sayılarının da yüksek olduğunu belirtti. 

Batmaz, 4. pik yaşanması haline ne sağlık emekçilerinin ne de toplumun bunu kaldıramayacağını savundu. 

Öne Çıkanlar