BDDK, 21 kişi hakkında daha suç duyurusu yaptı

BDDK, 21 kişi hakkında daha suç duyurusu yaptı
5 ekonomist hakkında suç duyurusunda bulunan BDDK, akşam saatlerinde Rüştü Saraçoğlu, Mustafa Sönmez ve Erk Acarer'in de aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında daha suç duyurusu yaptı.

Gün içinde beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Rüşdü Saraçoğlu, Mustafa Sönmez, Şeref Oğuz, Okan Aybar ve Evren Bolgün’ün de aralarında bulunan 21 kişi ve sosyal medya kullanıcısı hakkında daha suç duyurusunda bulundu.

ERDOĞAN İŞARET ETMİŞTİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kurum ile ilgili itibar zedeleyici açıklama ve yorumlarla ilgili "Bankacılık Kanunu 74. maddeye aykırılıktan" işlem yapılması için harekete geçti.Geçtiğimiz hafta AHaber yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın döviz kuru ile ilgili yaptığı açıklamalar hakkında "Yaşadığımız süreç bu yöndeki iddiaların gerçek dışı yanıltıcı manipülatif olduğunu ortaya çıkardı, hem de birkaç saat içinde. Söz konusu beyan ve iddialar, kanunlarımıza aykırıdır. Merkez Bankası'nın itibarını kıracak asılsız haber yayamazsınız. Piyasa bozucu eylemler, piyasa dolandırıcılık yapamazsınız. Finansla piyasalarda manipülasyonda suçtur. Burada hiç af yok.

Bunları yapanlar hakkında kanuni yollara başvurulacaktır. BDDK bunlarla ilgili adımlar atmıştır. Merkez Bankası’nda geçmişte başkanlık yapmış olan zat o da bu suçu işlemiştir. Hele hele Merkez Bankası’nda başkanlık yapacaksın, kalkıp yol göstericiliğe soyunacaksın, bunları hesaba çekecekler. Kamu görevinde bulunmuş birisi kamu aleyhinde açıklama yapamaz. Burada bir sorun var, yine o sorunu hep beraber kaldıracağız. Onlarda bedelini ödeyecekler. Milletvekili sebebiyle yırtar ama tazminat olarak bunun bedelini öder" diye konuşmuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULANLARIN SAYISI 26'YA ÇIKTI

BDDK, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 26 kişilik bir liste hakkında suç duyurusunda bulundulduğunu duyurdu. BDDK'nin paylaşımı şöyle:

"Sosyal medya ve yayın organları üzerinden kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşımları dolayısıyla aşağıdaki Twitter hesapları ve kişiler hakkında Kurumumuz, Bankacılık Kanununun 74. maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BDDK'nın suç duyurusunda bulunduğu kişiler şöyle;

Rüşdü Saraçoğlu, Mustafa Sönmez, Okan Aybar, Eren Bolgün, Ali Yıldız, Alican Uludağ, Mehmet Şerif Altun, Ahmet Altay, Mehmet Aslan, Şeref OĞuz, İzzet Özgenç, Selçuk Geçer, Erk Acarer, Emin Çapa, Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay ve Burhanettin Bulut ve Twitter hesapları yer aldı.

Listede adını gören isimler sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu. Paylaşımlar şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar