Belediyeye açılan soruşturmayı haber yapan gazeteye soruşturma

Belediyeye açılan soruşturmayı haber yapan gazeteye soruşturma
Açılan soruşturmayı haber yapan gazeteci ifadeye çağrıldı

Tekirdağ'ın Saray ilçesi Belediye Başkanlığı sosyal medya hesaplarından 6 Mayıs paylaşımı yaptı.

Söz konusu paylaşımlarda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anıldı. Savcılık belediyenin paylaşımları ile ilgili soruşturma başlattı.

İlçede yayın yapan Saray gazetesi de açılan soruşturmayı haberleştirdi. Bunun üzerine gazeteci Alper Karahan, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ifadeye çağrıldı. Karahan ise ifadeyi Saray Cumhuriyet Başsavcısı'na vermek istediğini söyledi.

'BU HABER İÇİN DE SORUŞTURMA AÇILIR MI?'

Gazetede de, "Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi amacıyla yapılan haberler nedeniyle gazetecilerin soruşturmaya uğradığı, Türkiye Gazeteciler Sendikası’na göre 85 gazetecinin hapiste olduğu Türkiye’de, her şeye rağmen sormadan edemiyoruz: Soruşturmanın soruşturmasını haber yapan gazetemize bu haber için de soruşturma açılır mı" açıklaması yaptı.

'KENDİ HAKLARINDA ARAŞTIRILMA YAPILMASINI SAĞLADILAR'

Gazetenin açıklaması üzerine Saray Savcılığı da açıklama yaptı, 'soruşturma yok' dedi. Savcılık, "Söz konusu gazetenin ilgili içerikli fotoğrafı yeniden paylaşmasıyla sadece kolluk birimlerince tutulan açık kaynak araştırması tutanağı çerçevesinde gazete yetkilisinin ifadesine başvurulmuştur. Gazete hakkında 29.05.2020 tarihli haberinde belirtildiği üzere ilgili konu hakkında bu tarihte Adliyemizce henüz Uyap ortamında bir soruşturma kaydı bulunmamasına rağmen ve bilindiği üzere ülkemizde gerçekleşen Covid -19 tedbirleri kapsamında yetkililerce alınan önlemler kapsamında belirlenen tarihlere kadar dava açma işlemleri yapılamamasına rağmen toplumun yanıltılarak 'soruşturma yapıldı.' ibaresi kullanılması mesnetsizdir. Daha önceden soruşturma araştırma işlemine dahil edilen paylaşımların gazetede yeniden paylaşılarak, kendi haklarında araştırma yapılmasını sağlayıp, ardından soruşturma yapıldı algısı, basın ve yayın hakkına müdahale edildiği düşüncesinin oluşturulması hukuka aykırıdır. Ülkemiz Hukuk devletidir. Kanunlarımız Hukuka aykırı olmayan basın ve yayın özgürlüğünün her zaman savunucudur. Bu kapsamda temeli olmayan haberlere itibar edilmemesini bildiririz" dedi.(Oda TV)

Öne Çıkanlar