Berlin'de 'Türkiye'ye Özgürlük Toplantısı' düzenledi

Berlin'de 'Türkiye'ye Özgürlük Toplantısı' düzenledi
Türkiye'de yaşanan gelişmelerin Avrupa kamuoyuna duyurulması amacıyla düzenlenen toplantıya önemli sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Türkiye-Almanya Kültür Forumu, Berlin'de "Türkiye'ye Özgürlük Toplantısı" düzeledi. Toplantı, Gorki Tiyatrosu önünde kurulan ve Can Dündar öncülüğünde inşa edilen sembolik Silivri Hücresi önünde yapıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Dündar, neden bu toplantıyı düzenledikleri hakkında şunları belirtti:

"AB, tam da 25 Mart liderler zirvesi öncesinde, kısmi yaptırım kararından da vazgeçti. Bu, Erdoğan’a "Bize sorun çıkarma da, ülkende ne yaparsan yap" mesajıydı. Türk Hükümeti mesajı aldı ve cüretini bir kat daha artırdı. Bu basın toplantısıyla hem Almanya, hem Avrupa’dakilere, Türkiye demokrasinin ölümüne seyirci kalmamaları, demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesi verenlerin yanında durmaları çağrısı yapacağız. Türkiye’den arayan dostlara söylediğim gibi, 'Hükümetlerle halkları karıştırmayalım. Nasıl Türkiye, Erdoğan’dan ibaret değilse, Almanya da Erdoğan’a göz yuman yöneticilerden ibaret değil. Almanya’nın büyük çoğunluğunun özgür bir Türkiye’yi desteklediğini biliyoruz. Bizim için de asıl ‘güvenilir ortaklık’ budur."

Türkiye-Almanya Kültür Forumu yöneticisi Osman Okkan da ARTI TV canlı yayınında, etkinliğin hangi koşullarda ve ne amaçla düzenlendiği hakkında, "25-26 Mart tarihlerinde Avrupa Konseyi'nin gerçekleştireceği toplantı öncesinde, Türkiye'deki durumu Avrupa kamuoyuna bir kere daha hatırlatmak gerektiği düşüncesinden hareket ettik. Bunun için de son yıllarda Avrupa'ya gelmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, eski milletvekilleriyle bir demokrasi birliğini oluşturarak Türkiye'deki durumu hatırlatmanın yararlı olacağını düşündük. Almanya'nın önemli sivil toplum kuruluşları bu toplantıyı desteklediklerini belirttiler. Beklediğimizin ötesinde bir katılım ve ilgi gördük. Bizim bu toplantıyı yapma kararından sonra da Türkiye akıl almaz önlemlere başvurdu. Bunlar gösterdi ki Erdoğan hükümeti hak ihlalleri konusunda daha da ileriye gidecek." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar