Biden'dan kendi dönemindeki ilk Kuzey Kore füze denemesine yorum: 'Her zamanki işler'

Biden'dan kendi dönemindeki ilk Kuzey Kore füze denemesine yorum: 'Her zamanki işler'
Biden, denemeyi olarak görüp görmediği sorulduğunda, 'Hayır, Savunma Bakanlığı'na göre her zamanki işler. Yaptıkları şeyde yeni bir boyut yok' karşılığını verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, kendi dönemindeki ilk Kuzey Kore füze denemesini "Provokasyon değil, her zamanki işler" sözleriyle değerlendirdi.

Joe Biden yönetiminin Çin'le gerilimli başlangıcına Kuzey Kore'ye yönelik nükleer program ve insan hakları eleştirilerini ve Güney Kore ile ortak askeri tatbikatı eklemesini, Pyonyang'ın füze denemesi takip etti. 

Kuzey Kore'nin haftasonunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal etmeyen nitelikte, kısa menzilli ve balistik olmayan füzeler denediği haberi, ABD'li ve Güney Koreli yetkililer tarafından teyit edildi.

Biden ise Kuzey Kore'nin kısa menzilli füzeler ateşlemesini provokasyon olarak değerlendirmediğini söylerken Savunma Bakanlığı yetkililerinin de bunu "olağan işler" diye nitelediğini aktardı. 

Salı gecesi gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine "Hiçbir şeyin değişmediğini öğrendik" diyen Biden, denemeyi olarak görüp görmediği sorulduğunda, "Hayır, Savunma Bakanlığı'na göre her zamanki işler. Yaptıkları şeyde yeni bir boyut yok" karşılığını verdi.

Daha önce Biden yönetimi, üçüncü ülkeler üzerinden Kuzey Kore'deki Kim Jong-un yönetimiyle temas kurma çabalarına yanıt alamadığını medyaya sızdırmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar