Biden, Mazlum Kobane’ye garanti ve söz verdi

Biden, Mazlum Kobane’ye garanti ve söz verdi
İngiliz The Times gazetesi, ABD’nin, Suriye’de desteklediği YPG’yi, Afganistan’daki gibi terk etmeyeceğine söz verdiğini aktardı.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) lideri Mazlum Kobane,Times’a verdiği demeçte, bizzat ABD Başkanı Joe Biden’ın Suriye’de kendilerini terk etmeyeceklerine yönelik söz verdiğini açıkladı.

The Times’a konuşan Kobanie, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie’nin kişisel güvence vermek ve Biden’ın sözlerini aktarmak için kendisini ziyaret ettiğini ifade etti.

ABD’nin Suriye’nin doğusunda 900 askerlik bir birliğinin yanı sıra, bölgede İngilizlere ait özel kuvvetlerin varlığı da biliniyor. IŞİD’e karşı kurulan koalisyonun bir parçası olan askerler, halen bölgede bulunuyor.

ABD’de son dönemde, değişen başkanlara rağmen değişmeyen Orta Doğu politikası, bölgedeki siyasi dengeler açısından oldukça önemli. Kobane, gazeteye verdiği demeçte ABD’nin Afganistan’dan çekildiğini duydukları anın, kendilerinin geleceği için benzer durumlar yaratmasından tedirgin olduklarını vurguladı.

Öne Çıkanlar