Bilirkişi raporu dosyaya girdi: HTS kayıtlarına göre olay yerine giden polis eksik ifade verdi

Bilirkişi raporu dosyaya girdi: HTS kayıtlarına göre olay yerine giden polis eksik ifade verdi
HTS kayıtları, Gülistan Doku darp edildiği gece olay yerine giden polisin Zaynal Abakarov’un emekli polis olan babasını aradığı ortaya çıkardı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana haber alınmayan 21 yaşındaki Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan hala haber yok. En son Zainal Abarakov ile görülen Gülistan Doku’nun arama çalışması Uzunçayır Baraj gölünde yürütülüyordu. Gülistan’ın akıbetinin ortaya çıkarılmasını isteyen ailesi, Uzunçayır Baraj gölünün boşaltılmasını istedi. En son İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşen Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, baraj kapaklarının açılmasına ilişkin talebini tekrar iletti.

BARAJ KAPAKLARI AÇILDI

 Ailenin talebi doğrultusunda baraj kapakları açıldı. Su tahliye işlemleri ise sürüyor. Uzunçayır Baraj gölünde sular yaklaşık 10 metre çekildi. Baraj kapakları açılarak Gülistan’ın en son görüldüğü köprünün altındaki su boşaltılacak. Böylelikle Gülistan’ın o noktada olup olmadığı netlik kazanmış olacak.

"15 GÜN İÇİNDE BARAJ BOŞLACAK"

Dersim’de kardeşinin bulunması için çabalayan ablası Aygül Doku, Artı Gerçek’e konuştu. Baraj kapaklarının açılması ile birlikte Pazartesiden itibaren suların çekilmeye başladığını anlatan Doku, "Şu suyun çekilmesini bekliyoruz. Yetkililer bize 15 gün içinde tahliye olabileceğini yani boşalabileceğini söylediler" dedi. Kardeşinin durumu ile ilgili şüphelerini dile getiren Aygül Doku, Gülistan’ın baraj gölünde olduğuna inanmadığını söyledi.  

'DOSYA SAVCISINA BİZZAT ŞİKÂYET DİLEKÇESİNİ VERDİM'

Arama çalışmasını yapan dalgıçların kendisine, "Gülistan bu suyun içinde değil" dediğini aktaran Doku, "Her zaman diyorum. Kardeşim intihar edebilecek bir kız değil. Yani benim kardeşim neden suda olsun. Kaldı ki suda dahi çıksa Gülistan’ın intihar etmediğini düşünüyorum. Dosya savcısına bizzat kendim şikayet dilekçesini verdim. Ben Gülistan’ın erkek arkadaşından ve ailesinden şüphelendiğimi bizzat bildirdim. Genelde hep diyorum ilk günkü gibi düşünüyorum. Gülistan’ın bir cinayete kurban gittiğini düşünüyorum" dedi.

'KADINLAR NİYE ÖLDÜRÜLÜYOR?'

Gülistan’ın kadın olduğu için başına bunların geldiğini ifade eden Doku, erkek şiddetine maruz kalan ve cinayete kurban giden kadınları örnek gösterdi. Bu coğrafyada sürekli kadınların öldürüldüğünü ifade eden Doku, "Pınar Gültekin, Özgecan, Ceren Damar ve Emine Bulut neden öldürüldü? Bunların cevabı var mı? Yok. Kadınlar ölüyor bu coğrafyada bu bir gerçek. Kadınlar niye öldürülüyor… Ben artık bunlara tahammül edemiyorum. Bence bir kadın öldürüldüğü zaman herkesin ses çıkarması lazım. Hatta bağırmak da değil bunun için önlemlerin alınması lazım" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren Aygül Doku, "Bana şunun sözünü verdi. Kim olursa olsun bu soruşturmanın devam edeceği, olayın tüm yönleri ile ortaya çıkarılacağı sözünü verdi" diye konuştu. Soruşturma dosyasında yeni gelişmeler yaşandığını anlatan Doku, Gülistan’ın Zainal Abakarov ile yaptığı son görüşmenin beden dili ve görüntü iyileştirme ile HTS kayıtlarının dosyaya girdiğini söyledi.

BİLİRKİŞİ RAPORU: ZAİNAL ABARAKOV’UN BEDEN DİLİNDE ŞİDDET VAR

İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanlarının hazırladığı raporda önemli tespitlerde bulunduğunu anlatan Doku, "Bilirkişi raporunda Zainal Abarakov Gülistan ile görüştüğünde, Gülistan ile Zainal'ın kafe önündeki görüşmesi normal iki insanın görüşmesi değil. Uzmanlar Zainal Abarakov’un beden dilinde şiddetle, ısrarla bir şeyler anlattığını belirtiyor. Bu davranışların normal olmadığı yazılmış raporda. Bu davranış çok büyük bir problemin var olduğunu gösteriyor. Ya Gülistan Doku o gece o evde çok büyük bir şeye şahit oldu. Ya da Gülistan Doku bu çocuğun bir sırrını biliyor" diye anlattı.

ZAİNAL’IN YANINDA OLAN İKİ KADININ KİMLİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Emniyetin tutanağının eksik olduğunu anlatan Doku, "Emniyet raporunda Gülistan’ın kafeye girdiğine dair bir bilgi yoktu. Bilirkişi raporunda Gülistan'ın o kafenin içine de girdiği belirtiliyor. Hatta Gülistan dışında, Zainal Abarokov dışında iki kadın daha var. Ancak biz bu güne kadar bu iki kadının kim olduğunu bilmiyoruz. O iki kadın hakkında kimse bize bir şey söylemedi. Bu güne kadar kimlikleri tespit edilmedi. Şimdi tespit edilme çalışması yapılıyor. İfadesi alınması gereken çok tanık var. Doldurulması gereken çok boşluk var. Bu rapordan sonra avukatımız Zainal Abarakov’un tutuklanmasını talep etti. Buna rağmen Zainal Abarakov tutuklanmazsa ben gerçekten artık onun korunduğunu düşüneceğim" ifadelerini kullandı.

HTS KAYITLARI POLİSİN EKSİK İFADE VERDİĞİNİ ORTAYA ÇIKARDI

Gülistan’ın kaybolmadan bir gece önce darp edildiğini belirten Aygül Doku, o geceye ilişkin HTS kayıtlarının bilirkişi raporuna yansıdığını söyledi. HTS kayıtlarında, Zainal Abakarov'un Gülistan'ı alıkoyup , darp ettiğinde olay yerine giden polislerden birinin Zainal'ın polis babasını aradığının ortaya çıktığını anlatan Doku, "Oysa bu polis memuru verdiği ifadede Zainal Abarakov’un polis olan üvey babasını aradığını söylemiyor. Öyle bir bilgi yok. Bir polis neden bunu gizlesin? Bakın kardeşim darp edildi. ‘Yok Gülistan şikayet etmemiş’ diyorlar. Ben Gülistan’ın şikayet edip etmediğini nereden bileyim? Gülistan'ın 'ben bundan şikayetçi değilim' dediği yazılı bir belge var mı?  Polisin yaptığı telefon görüşmesinin Abakarov'un gözaltına alınmaması ile ilgili olmadığını nerden biliyoruz" dedi.

Doku ailesi olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade eden Aygül Doku, Gülistan’a bunu yapanların yargı önünde hesap vereceğini söyledi.  

Öne Çıkanlar