Binali Yıldırım'ın açıklaması sosyal medyanın gündeminde: Hangi sıfatla gitti?

Binali Yıldırım'ın açıklaması sosyal medyanın gündeminde: Hangi sıfatla gitti?
Binali Yıldırım'ın açıklamasının ardından Venezuela ve Türkiye'deki vaka sayıları karşılaştırıldı.

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen oğlu için yaptığı, "Venezuela'ya Covid-19 test kiti ve maska gibi malzemeler götürmek için gitti" açıklaması tepkiyle karşılandı. Yıldırım'a bahsettiği dönem Venezuela'daki Covid-19 vaka sayısı hatırlatıldı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Türkiye'deki uyuşturucu sevkiyatında Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ı işaret etti ve Yıldırım'ın Venezuela'ya gittiğini söyledi. İddiaların ardından bir açıklama yapan Binali Yıldırım, oğlunun Venezuela'ya Covid-19 yardımında bulunmak için gittiğini öne sürdü.

VAKA SAYILARI KARŞILAŞTIRMASI

Yıldırım'ın açıklaması sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Açıklamayı 'inandırıcı' bulmayan kullanıcılar, söz konusu dönemde Türkiye ve Venezuela'nın vaka sayısını karşılaştırdı.


BAŞARIR: HANGİ SIFATLA YARDIMA KOŞTU?

CHP'li siyasetçiler de açıklamaya tepki gösterdi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Binali Yıldırım’ın oğlu hangi sıfatla Venezuela'ya yardıma koştu?" diye sordu. "Hayırlı evlat dedikleri bu olsa gerek" yorumunda bulunan Başarır, şöyle yazdı:

"Binali Yıldırım’ın oğlu hangi sıfatla Venezuela'ya yardıma koştu? Bu ülkenin vatandaşlarına etmediğiniz yardımı neden Venezuela'ya ettiniz? Komşu ülkelere yapılmayan yardım neden Venezuela'ya yapıldı? 'Hayırlı evlat' dedikleri bu olsa gerek!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar