Bingöl’de ev baskınında işkenceli gözaltı

Bingöl’de ev baskınında işkenceli gözaltı
Bingöl'de polisler panzerler eşliğinde ev baskınları yaptı. Gözaltına alınanların ve yakınlarının darp edildiği ve hakarete uğradıkları görüntülendi.

Bingöl’de Yusuf Ortaç, Karlıoava ilçesinde Cengiz Mert, Nurettin Malazgirt, Faruk Orak, Emin Canpolat, Solhan ilçesinde Ramazan Buyruk 'örgüt propagandası yapmak' suçlaması ile gözaltına alındı. TEM ekiplerinin panzerler eşliğinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlara ve yakınlarına şiddet uygulandı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Hasanova Köyü’nden görgü tanıkları, Emin Canpolat ve yakınlarına gözaltı işlemleri sırasında işkence yapıldığını söyledi. İsminin yazılmasını istemeyen bir görgü tanığı "Sabah saatlerinde araç sesleri üzerine dışarı çıktığımda Emin Canpolat’ın evinin önünde iki panzer ve sivil araçlar olduğunu gördüm. Emin’in eşi ve çocuklarını, evin önündeki balkonun kolonuna dizmişler hakaret ediyorlardı. Askerler, kadın ve çocukları duvara dayayıp yumruklamaya başladılar, Emin de engel olmaya çalışıyordu" dedi.

Solhan ilçesinde gözaltına alınan Ramazan Buyruk’un da kötü muameleye maruz bırakıldığı iddia edildi.

BARO BAŞKANI: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bingöl Barosu Başkanı Ömer Faruk Hülakü de gözaltılara ilişkin bir videoyu paylaştı. Hülakü, "Karlıova ilçemizde bu sabah Tem şube tarafından yapılan gözaltı işlemi sırasında evde bulunan kadınların darp ve kötü muameleye maruz kaldığına ilişkin video tarafımıza ulaşmıştır.Hukuki sürecin takipçisi olacağız" dedi.

 

Öne Çıkanlar