Bloomberg: Demirören 1,5 milyar dolarlık borcu için bankalarla görüşüyor

Bloomberg: Demirören 1,5 milyar dolarlık borcu için bankalarla görüşüyor
Bloomberg, Doğan Medya'yı satın almak için Ziraat Bankası'ndan çektiği de dahil yaklaşık 1,5 milyar dolarlık kredi borcunu yeniden yapılandırmak için bankalarla görüştüğünü yazdı.

Demirören Holding’in Doğan Medya grubunu satın almak için Ziraat Bankası’ndan aldığı kredinin akıbeti merak edilirken dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Bloomberg Ercan Ersoy ve Aslı Kandemir’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Demirören Holding, yaklaşık 1,5 milyar dolarlık kredi borcunu yeniden yapılandırmak için bankalarla görüşüyor.

Söz konusu kredi borcu içinde, Ziraat Bankası’ndan Doğan Medya’yı satın alma için çekilen yaklaşık 700 milyon dolarlık dolarlık kredinin de bulunduğu, borcun birikmiş faizlerle birlikte 850 milyon dolara ulaştığı da belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, verdiği soru önergesinde Demirören Holding'in 2018 yılında Doğan Medya'yı satın almak için Ziraat Bankası'ndan çektiği 750 milyon dolarlık krediyi sormuştu.

Antmen'in, Demirören’in Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredinin akıbetine ilişkin önergesine, AKP’li Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’dan 'Banka ve müşteri sırrı' karşılığı gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar