Boeing faturayı çalışana kesti: 12 binden fazla kişiyi işten çıkartacak

Boeing faturayı çalışana kesti: 12 binden fazla kişiyi işten çıkartacak
Coronavirus etkisiyle geçen ay küresel iş gücünün yüzde 10'unun işten çıkartacağını duyuran uçak üreticisi Boeing, gelecek haftalarda 12 bin kişinin çıkarılacağını açıkladı.

ABD merkezli dünyaca ünlü uçak üreticisi Boeing'ten yapılan açıklamada, 6 bin 770 kişinin iş akdinin feshedileceği ve 5 bin 220 kişinin de "gönüllü" olarak tazminatını alıp şirketten ayrılacağı belirtildi.

Boeing geçen ay, küresel iş gücünün yüzde 10’unu, yani 16 bine yakın kişiyi işten çıkartacağını duyurmuştu.

İşten çıkarmalarla ilgili açıklama yapan Boeing Yönetim Kurulu Başkanı Dave Calhoun "Keşke başka bir yol olsaydı" diye konuştu. Calhoun, yaptığı açıklamada, çıkarılan çalışanların kıdem tazminatı, sağlık hizmeti ve kariyer geçiş hizmetlerinden faydalanabileceği bilgisini verdi.

Calhoun, ABD dışındaki çalışma alanlarında da işten çıkarmaların yaşanacağını söyledi. Şirketin dünya genelinde yaklaşık 143 bin çalışanı bulunuyor.

737 Max krizi nedeniyle son yılların en kötü mali yılını yaşayan Boeing, ilk çeyrekte 641 milyon dolar zarar açıklamıştı.

Dev şirketin, yaşanan iki uçak kazasının ardından 737 Max modelinin uçamaması ve coronavirus salgını nedeniyle zor günler geçirdiği ifade edildi.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Boeing'den yapılan bir diğer açıklamada, bu yılın ilk çeyreğinde şirketin gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 azalarak 16,9 milyar dolara gerilediği belirtildi. Boeing'in geliri, geçen yılın aynı döneminde 22,9 milyar dolar olmuştu.

Öne Çıkanlar