Boris Johnson'ın hedefinde Rusya'nın altın rezervleri var

Boris Johnson'ın hedefinde Rusya'nın altın rezervleri var
İngiltere Başbakanı Johnson, Rusya'nın altın rezervlerine ulaşmasını engellemek üzerinde çalıştıklarını ve ne kadar baskı uygulanırsa bu savaşın o kadar kısa süreceğini düşündüğünü belirtti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın altın rezervlerine ulaşmasını engellemek üzerinde çalıştıklarını ve ne kadar baskı uygulanırsa bu savaşın o kadar kısa süreceğini düşündüğünü belirtti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, perşembe günü LBC Radyo’ya yaptığı açıklamada, İngiltere ve batı ülkelerinin Rusya üzerindeki baskısını artıracağını ve Rusya’nın altın rezervlerine ulaşmasını engellemek için daha fazla neler yapılabileceğini araştıracağını belirtti.

NATO toplantısı için Brüksel’e gitmeden önce LBC Radyo’ya konuşan Johnson, Putin’in şimdiden kırmızı çizgiyi aştığını ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gerektiğini söyledi.

"Daha fazla şey yapmalıyız, özellikle ekonomi konularından daha fazla şey yapmalıyız. Örneğin döviz cinsi rezervlere ek olarak altın rezervlerine ulaşmasını da engellemek için daha fazla ne yapabiliriz?" diyen Johnson, "Özellikle altın gibi alanlarda şu anda ne kadar baskı uygularsak bu savaşı o kadar hızlı bitirebileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Rusya son yıllarda yaptırım tehlikesi nedeniyle altın varlıklarını artırmaya odaklanmıştı.

Ülke bu konuda nispeten başarılı olsa da uzmanlar altının tek başına ödeme aracı olamayacağı ve ödeme zincirlerinin başında ya da sonunda dolar olmasının nerdeyse bir zorunluluk olduğunu belirtiyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar