Boşanma aşamasında olduğu kadını felç bırakan erkeğin cezasında indirim yapıldı

Boşanma aşamasında olduğu kadını felç bırakan erkeğin cezasında indirim yapıldı
Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu felç kalan Handan Aşkın, 'Tekrardan çıkar diye çok korkuyorum, o korkuyla hep yaşıyorum' dedi.

Gaziosmanpaşa'da boşanma aşamasında olduğu Handan Aşkın'a ateşli silahlı saldırarak felç kalmasına neden olan Emre Aşkın isimli erkeğin 29 yıl olan cezası 23 yıla indirildi. Handan Aşkın, failin tehditlerine devam ettiğini söyledi.

35 yaşındaki Handan Aşkın 2016 yılında boşanma davası açtığı Emre Aşkın'ın evindeki eşyaları almaya kardeşi Sedat Sevin ile birlikte gitti. Burada, Emre Aşkın'ın silahlı saldırısına uğrayan iki kardeş ağır yaralandı. Handan Aşkın, hala vücudunda olan mermi nedeniyle felç kaldı.

'İYİ HAL İNDİRİMİ' UYGULANDI

Fail Emre Aşkın'a ise İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan iyi hal indirimi uygulanarak, 29 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Karar temyiz edildi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, verilen cezayı fazla bularak, ‘makul’ ceza verilmesi için kararı bozdu. Bozma kararı üzerine yeniden görülen davada, Emre Aşkın, 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

'KARARI DUYUNCA BACAĞIM KIRILDI'

Aşkın, faile verilen 'iyi hal indirimi'ne tepki gösterdi. "Beni en çok yaralayan da iki ay önce kesinleşmiş ceza davamızın tekrardan açılıp, 5 yıl daha indirim sağlanması oldu diye Aşkın, "Bu beni inanılmaz yaraladı. Bu kararı hastanede tedavi olurken duyduğum da aşırı kasılma yaşadım, o kasılma karşısında bacağım kırıldı. Çok zor ve kötü günler yaşıyorum. Acı içerisindeyim, adalet istiyorum. Kendime yetemiyorum, çocuklarıma yetemiyorum, hayata küsemiyorum" dedi.

FAİL, TEHDİTLERİNE DEVAM ETTİ: BİR FİRARIMA BAKAR

Handan Aşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beni vurduktan sonra yere düştüm ve ellerimle onunla boğuştum, ağzıma dayadı silahı, tetiğe de bastı ama içinde mermi kalmamış, mucize gibi bir kurtuluş oldu. Ceza indirimi, iyi hal indirimi almasını istemiyorum, tekrardan çıkarsa aynı şeyi, tekrar yapar. Arkadaşları aracılığıyla beni tehdit etmiş, ‘Rahat etmesin kaldığım, işi tamamlarım bir firarıma bakar’ demiş. Tekrardan çıkar diye çok korkuyorum, o korkuyu hep yaşıyorum."

Öne Çıkanlar