Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun Coronavirus testi pozitif çıktı

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun Coronavirus testi pozitif çıktı
Coronavirus salgınına karşı maske takmayı küçümseyen Brezilya Devlet Başkanı ve Sosyal Liberal Parti'nin ırkçı lideri Jair Bolsonaro'nun Coronavirus testi pozitif çıktı.

Yeni tip Coronavirus salgınını 'küçük bir grip' diye nitelendirip alınan önlemleri başından beri 'histeri' diyerek  küçümseyen Brezilya Devlet Başkanı ve  Sosyal Liberal Parti'nin ırkçı, homofobik ve işkence yanlısı lideri Jair Bolsonaro'nun Coronavirus testi pozitif çıktı.

MASKE TAKMADIĞI İÇİN MAHKEMELİK OLMUŞTU

Bolsonaro, salgının ortaya çıkmasının ardından tüm etkinliklere maske kullanmadan katılan ve bu yüzden mahkemelik olan Bolsonaro, valilik kararına aykırı davrandığı için mahkeme kararıyla maske takmak zorunda kalmıştı.

Ancak maske takmaya çok geç başlayan Bolsonaro, geçtiğimiz gün yüksek ateş ve yorgunluk gibi Covid-19 belirtileri göstermiş, akciğer filmi çektirdikten sonra Coronavirus testi yaptırmıştı.

TEST YAPTIRMAYA GİDERKEN 'HER ŞEY YOLUNDA' DEMİŞTİ

Yapılan testin ardından Alvorada Sarayı önünde açıklama yapan Brezilya Devlet Başkanı, "Hastaneden geliyorum, akciğer filmi çektirdim. Bir problem yok, akciğerlerim temiz. Şimdi Coronavirus testi yaptıracağım, şu an her şey yolunda" demişti. Sağlıklı olduğunu açıklayan Bolsonaro'nun bu haftaki tüm programlarını iptal etmişti. (HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar