Bu hafta vizyonda kendi yollarını çizmeye kararlı kadınlar var

Bu hafta vizyonda kendi yollarını çizmeye kararlı kadınlar var
Amerikan bağımsız sinemasının kadın yönetmeni Greta Gerwig'in Louisa May Alcott’un 'Küçük Kadınlar' romanından sinema perdesine taşıdığı aynı adlı filmi haftanın izlenecek filmi.

Sinemalarda bu hafta 4'ü yerli 9 film vizyona girdi. 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla giren romantik filmlerin çoğunluk oluşturduğu haftada Amerikan bağımsız sinemasının yönetmenlerinden biri olan ve Oscar'da da En İyi Yönetmen Ödülü'ne aday gösterilen Greta Gerwig'in Louisa May Alcott’un "Küçük Kadınlar" (Little Women) romanından sinema perdesine taşıdığı aynı adlı yeni filmi Küçük Kadınlar haftanın öne çıkan filmi oluyor.

KÜÇÜK KADINLAR

Amerikan bağımsız sinemasının özel yönetmenleri arasında gösterilen Greta Gerwig, bir önceki filmi Lady Bird'le Oscar'a yine aday olmuş ama alamamıştı. Yeni filminde Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Laura Dern, Meryl Streep gibi kadınların yanı sıra Timothée Chalamet, James Norton, Bob Odenkirk, Tracy Letts, Louis Garrel ve Chris Cooper gibi erkekler oyunculara da yer vererek dev bir kadro oluşturdu. Film bir kadının aradığı tek şeyin aşk olduğuna şiddetle karşı çıkan genç yazarın hikayesini anlatıyor. Louisa May Alcott'ın 1898’de yayınlanan ve bir dünya klasiği haline gelen eserinden uyarlanan filmde, İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin benzeyen ve ayrışan hayalleriyle, amaçları, kavgaları ve sevgilerine dair acı-tatlı bir hikaye vizyonda.


THE GENTLEMEN

Guy Ritchie’nin bu filmde özüne döndüğü söyleniyor. Kod Adı: U.N.C.L.E. ve Kral Arthur: Kılıç Efsanesi filmleri ile hayranlarını şaşırtmıştı. Ünlü yönetmen suç dünyasına yeniden balıklama dalıyor. Charlie Hunnam, Hugh Grant, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Henry Golding, Jeremy Strong ve Michelle Dockery gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı film, bir uyuşturucu baronunun işleri bırakmaya karar verdikten sonra, yerini kapmak için adeta birbirleriyle yarışan suçlularla baş edişini anlatıyor.


NASİPSE OLUR

Algı Eke ve Burak Sevinç’i bir araya getiren romantik komedide hayatı zorlu zamanlardan geçen Günfer ile onun imdadına yetişen Gökhan’ın hikayesi konu ediliyor. Nur Sürer ve Ünal Yeter gibi isimlerin de kadrosunda bulunduğu filmi Selahattin Sancaklı yönetiyor.


YENİ BAŞTAN

Nicolas Bedos’un yazdığı ve yönettiği film, özel bir şirketin teklifiyle, 40 yıl öncesine giderek ilk aşkıyla buluşma anını canlandıran orta yaş bunalımındaki Victor'ın hikayesini mercek altına alıyor. Daniel Auteuil’in başrolünde yer aldığı film, melankolik bir hafta sonu geçirmek isteyenlere önerilir.


MASALLARDAN GERİYE KALAN

Mustafa Uğur Yağcıoğlu imzalı filmin oyuncu kadrosunda Özgür Çevik, İlayda Akdoğan, Tuba Ünsal, Anıl Altınöz gibi isimler rol alıyor. Eskişehir’de başlayan doçent Evren ile öğrenci Hece’nin aşkı Paris’e kadar uzanıyor.


KİRPİ SONİC

Satış rekorları kıran video oyunu karakteri Kirpi Sonic'in macerası sinemaya taşındı. Mavi, ultra hızlı ve çok yakışıklı kirpi Sonic’in kendi gezegenini kurtarmak için geldiği dünyada insan arkadaşı Tom ile kötü dahi Dr. Ivo Robotnik'e karşı verdiği mücadeleyi anlatan filmde James Marsden ve Jim Carey başrolü paylaşıyor.


AĞIR ROMANTİK

Deniz Denizciler'in yazıp yönettiği Ağır Romantik, birlikte olacağı insanın centilmen ve romantik olmasını bekleyen Aslı ile Aslı'ya karşı ince ruhlu olan fakat büyük bir kapkaç çetesinin liderinin oğlu olduğunu saklayan Kerem'in hikâyesini anlatıyor. Onur Tuna, Tuvana Türkay, Altan Erkekli, Durul Bazan, Sermiyan Midyat ve Semra Dinçer oyuncu kadrosunda.


AKILLI BALIK

June Taylor'un yönetmen koltuğunda oturduğu animasyon film Akıllı Balık; kendilerine her gün yeni şeyler öğreten öğretmenlerini çok seven iki balığın, okulda yaşadıkları maceraları beyaz perdeye taşıyacak.


KİKİ: LANET-İ CİN

Mustafa Miraç Kaya'nın yönettiği ve başrolünde yer aldığı film, ikinci eşinden olan kızı Elif'in hastalığına çare bulmak için bir medyuma başvuran Muzaffer’in yaşadığı olayları konu ediniyor.

 

Öne Çıkanlar