'Bu operasyon değil; askeri harekâttır, kadın dernekleri saldırı altında'

'Bu operasyon değil; askeri harekâttır, kadın dernekleri saldırı altında'
TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan, Diyarbakır’da yapılan baskın ve gözaltılara tepki göstererek, 'Kadına yönelik şiddetle mücadele eden tüm kadın örgütlerine saldırı gerçekleştiriyorlar' dedi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturma kapsamında sabah saat 04.00 sularında çok sayıda siyasetçinin evine ve Rosa Kadın Derneği binasına baskın düzenlendi.  Ev baskınları sırasında aralarında Rosa Kadın Derneği yöneticileri, TJA aktivistleri, DBP ve HDP’li siyasetçiler gözaltına alındı.

Gözaltılara ise tepkiler gelmeye devam ediyor.  Gözaltına alınanlar arasında aktivistleri bulunan TJA, baskın ve gözaltılara ilişkin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezinde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Semra Güzel, Ebru Günay, Remziye Tosun, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Dersim Dağ, HDP Diyarbakır il Eşbaşkanı Hülya Alökmen, Barış Anneleri ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz katıldı.

"BUNA OPERASYON DENMEMELİ"

Açıklamada konuşan TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan, baskın ve gözaltıların hukuksuz bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Bu yapılanlar için artık operasyon sözcüğünün kullanılmaması gerektiğini belirten Gökkan, "Çünkü operasyon sözcüğü iyileştirme olarak anlaşılıyor.  Bu bir askeri harekâttır ve kadınlara karşı yapıldı. Bu gün sabah saat 4 itibariyle evler koçbaşlarıyla kırılarak, Rosa Kadın Derneği kapısı kırılarak baskınlar düzenlenmiş. Derneğin tüm yöneticileri, üyeleri, aynı zamanda aktivisti olan herkes gözaltına alınmıştır" dedi.

"DOSYAYA GİZLİLİK KARARI GETİRİLDİ"

Şu ana kadar kendilerine ulaşan bilgiye göre 18 kişinin gözaltında olduğunu ifade eden Gökkan, dosyaya gizlilik kararı getirildiği için net bilgiye ulaşamadıklarını söyledi. İktidarın buna da mutlaka bir gerekçe bulacağından emin olduklarını anlatan Gökkan, şunları söyledi: "Bu ülkede daha anne karnındaki bebeklere dahi tecavüzü meşrulaştıran bir hükümet dönemindeyiz. Kadına yönelik şiddetle mücadele eden tüm kadın örgütlerine saldırı gerçekleştiriyorlar. 'Kadına yönelik şiddetle mücadele edenleri asla ama asla meşru görmeyiz' mesajıdır bu.

"EVRAKLARA EL KONULDU"

Sabaha karşı yapılan operasyonla kadın arkadaşlarımız gözaltına alındı. Dernek binası basıldı ve Rosa'ya ait tüm evraklara el konuldu. Bu evraklar başvurucu kadınların evraklarıydı. Bunların dernek üyeleri dışında kimsenin görmemesi gerekirken, hukuksuzca evraklara el konuldu.

"65 YAŞINDAKİ HAVVA KIRAN GÖZALTINA ALINDI"

Bu ülkede demokrasinin zerresi kalmamıştır. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. 65 yaş üstü sokağa çıkmasın diye çağrı yapan hükümet, yine 65 yaş üstü olan Havva Kıran annemizi gözaltına alıyor. Kendiyle bu kadar çelişen bir sistem çökmeye mahkumdur. Biz hiçbir şekilde geri adım atmayacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın."

Öne Çıkanlar