Buldan: Demokrasi güçleri Kobanê Davası’nda HDP’yi yalnız bırakmamalıdır

Buldan: Demokrasi güçleri Kobanê Davası’nda HDP’yi yalnız bırakmamalıdır
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kobanê Davası’nda HDP’nin yalnız bırakılmaması gerektiğini belirterek, ‘Demokrasi güçlerinin bu duruşmaya sahip çıkması önemlidir’ dedi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Kobanê Davası devam ederken HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Sincan Cezaevi Kampüsü önünde açıklama yaptı. Kobanê Davası’nın yürütmesi ile mükellef olanların talimatla yargılandığını söyleyen Buldan, "Türkiye’de kesinlikle hukukla alakası olmayan, siyasi saiklerle yazılmış olan dosyanın, iddianamenin içinde gerçekle alakası olmadığı yalanlarla yazılmış olan bir iddianamenin bugün uygulatılmaya çalışıldığını ve bununla birlikte bir dönemin siyasi aktörlerinin yargılanmasının yapıldığı bir sürece tanıklık ediyoruz" dedi. 

Kobanê Davası’nın hukuki bir dava olmadığını söyleyen Buldan, "Bu iddiamızı ileriki süreçlerde arkadaşlarımızın yaptıkları ve yapacakları savunmalarla kesinlikle ortaya koyacaklarına inanıyoruz. Kobanê olayları dediğimiz olayların yaşandığı süreçte yargılanan her bir arkadaşımızı olayları durdurmak için büyük bir çaba sarf etmiştir. Ancak bu suçları işleyenler korunmakta, yargılama dışında bırakılmaktadır. Ancak olayları engellemek isteyen başta HDP’liler olmak üzere diğer siyasi aktörlerinde bir şekilde bu olaylarla ilişkilendirerek cezalandırmaya çalışıldığını hep birlikte görüyoruz" dedi.

Buldan sözlerine şöyle devam etti:

‘GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASINDAN KORKUYORLAR’ 

"Hiç kimse kuşku duymasın bunun da üstesinden geleceğiz. HDP bu yargılamayı da bu davayı da çürütecektir. Delilleriyle gerçekleri ortaya koymakla bunun da üstesinden geleceğiz. Şu bilinsin ki bizler HDP’liler olarak bu meselenin ortaya çıkması, gerçek faillerin ortaya çıkması için TBMM’de onlarca kez araştırma komisyonunun kurulması için başvuru yaptık. Ancak AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Çünkü gerçeklerin ortaya çıkmasından korkan ve HDP’yi bu mesele üzerinden mahkûm etmek isteyen bir anlayışın olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla mahkemeyi, savunmaları, mahkemenin tutumunu yakından takip etmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımız asla yalnız bırakmayacağız.

‘HDP YALNIZ BIRAKILMAMALIDIR’ 

Her koşulda burada dayanışma içinde olacağız. Bu meselede HDP yalnız bırakılmamalıdır. Türkiye’nin demokrasi güçleri, barıştan yana olanlar herkesin bu duruşmaya sahip çıkmasının önemli olduğunu ifade etmek istiyoruz. AKP kendisini bunun üzerinden aklamaya çalışmasın. O dönemin suçluları bellidir. Karanlık güçlerin nasıl devreye girdiği bellidir. Sayın Öcalan’ın bu meselede yapmış olduğu çağrı ortadadır. O yüzden bu meseleyi üzerimize yıkarak aklanacaklarını zannediyorlarsa çok büyük yanılıyorlar."

Öne Çıkanlar