'Bürokrasiyi alaşağı ederiz' demişti: Siyasilerden Nureddin Nebati'ye tepki yağdı

'Bürokrasiyi alaşağı ederiz' demişti: Siyasilerden Nureddin Nebati'ye tepki yağdı
Nebati'nin yabancı yatırımcılara yönelik, 'Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var' ifadeleri büyük tepki topladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün akşam Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısı’nda konuştu.

Bakan Nebati’nin yabancı yatırımcılara yönelik, "Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. En sevdiğim konuda şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim. Bürokrasiyi al aşağı ederiz. Arkamızda cumhurbaşkanımız var, rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz. Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde hızlı bir adım atıyoruz" ifadelerini kullanmasına tepki yağdı.

Nebati’ye gösterilen tepkilerden bazıları şu şekilde:

YATIRIMCI, SENİN GÖZLERİNDEKİ IŞILTI İÇİN GELMEZ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Bakan Nebati; doğrusu bizde sistem yok, hukuk yok…Kişiye göre, duruma göre şekil alırız rahat olun diyor. Yatırımcıya böyle mi güven vereceksiniz? Yatırımcı, senin ‘gözlerindeki ışıltı’ için gelmez Nebati! Tek adam zihniyetinin ülkeyi getirdiği noktaya bakın. Yazık!

TÜRKİYE ELBETTE BU GÜNLERİ DE AŞACAK

CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak: ‘Şecaat arz ederken, sirkatin söylemek’ tam da buna denir. Sözlerin sahibi bu ülkede kurumların ve hukukun tek bir kişinin iki dudağına baktığını, hukuki güvencenin olmadığını bundan daha açık ifade edemezdi. Türkiye elbette bu günleri de aşacak.

SANKİ İKİNCİ EL CEP TELEFONU SATIYOR

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: La havle! Bakanlık yapmıyor, ikinci el cep telefonu satıyor sanki. Garantisi benim abim! Zaten alıştınız, devlet aklı ve ahlakının yoksunluğunun vücut bulmuş halisiniz. Bürokrasiyi alaşağı edin, mevzuatı da değiştirin, hukuk da arkadan gelir değil mi?

YATIRIMCILAR İŞTE TAM DA BU SEBEPLE TÜRKİYE GELMİYOR

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Hukuku, devlet geleneğini yok edip tek adama sığındılar. Güven yok, tek adam var. Yatırımcılar işte tam da bu sebeple Türkiye gelmiyor!

GÖZLERDEKİ IŞILTI İKNA ETMEYİNCE...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: Gözlerdeki ışıltı ile ikna edemeyince bürokrasiyi alaşağı edip, mevzuatı değiştirerek ikna etmeye çalışıyorlar. Yatırımcıyı kaçıran bürokratlar ya da mevzuat değil, sizin hukuk tanımaz tavrınız ve bugün söylediğini yarın inkar eden genel başkanınız.

NİYE TEK ADAMA KARŞIYIZ ANLADINIZ MI?

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt: Bakan Nebati yabancı yatırımcılara mevzuatı değiştirme garantisi vererek, ‘Bir problem mi yaşadınız. Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz.’ demiş. Niye tek adama karşıyız anladınız mı?

BU ÜLKE VE BU DEVLET SÖMÜRGE DEĞİL

Korkusuz yazarı Memduh Bayraktaroğlu: Bakan Nebati’den yabancı yatırımcılara: ‘Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz…’ Unutma; önünüzde de bu ülkenin ve devletin sahibi millet var. Bu ülke ve bu devlet sömürge değil.

NEBATİ'NİN SÖZLERİNİN ARKASINDA ERDOĞAN'IN DEDİKLERİ Mİ VAR?

Bakan Nebati’nin, bürokrasiye göz dağı vermesinin ardında, Erdoğan’ın sözlerinin yattığı iddia edildi.

10Haber.net sitesinde, "Erdoğan: Söz dinlemeyen bürokratın kafasında sandalye kır" başlığıyla verilen kulis haberinde şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’li 50 milletvekili ile kahvaltıda bir araya geldi. Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, yerel bürokrasiden şikayet edince Erdoğan "Kimi kastediyorsun? Daire başkanı mı, genel müdür mü?" diye sordu. Vekilin "Daha da yukarısı’’ cevabı üzerine Erdoğan "Yerelde iktidar milletvekili bürokrata söz geçiremiyorsa, masaya yumruğu vur, sandalyeyi kafasında kır" dedi. Bu sözler üzerine AKP'li vekil, "Duyamadım efendim" deyince Erdoğan "Kafasında sandalyeyi kır" diye ikinci defa tekrar etti."

10Haber.net sitesinin sahibi İsmet Berkan, kulis haberini Sözcü gazetesinden aldıklarını söyledi.

AKP'Lİ SUBAŞI: 'BÜROKRASI SÖZ DİNLEMİYOR NE DEMEK' DEDİ

Söz konusu kulis haberi üzerine, T24’ün ulaştığı AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, projelerin seçim öncesinde tamamlanması gerektiği yolunda bir konuşma yaptığını söyledi. Subaşı, T24’ün konuya ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı’na ilimizdeki bitmeyen, aksayan, yavaş ilerleyen projeleri (Bandırma Limanı, Erdek Havaalanı) aktardım. Seçimlerin yaklaştığını, seçimler sonrasında projelerin tamamlanmasının bir anlam ifade etmeyeceğini aktardım. Konuşmamın 2-3 dakikasında kendisi salondaydı. Sonra dışarıya çıktı. Yereldeki bürokratlara yönelik eleştirilerimizle ilgili ‘Kafasında sandalye kırın’ gibi bir ifadeye şahitlik etmedim. Benim olmadığım bir ortamda söylenmişse onu bilemem. Kendisi eleştirilerimizi dinlediğinde bize ‘Bürokrasi söz dinlemiyor ne demek! Biz iktidar partisiyiz. Bakanlar var, bakan yardımcıları var. Sorun olduğunda onlara ulaşabilirsiniz. Yereldekilere söz geçiremiyorsanız bu sizin acziyetiniz’ dedi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar