Bursa'da 'pembe vagon' uygulaması kalktı

Bursa'da 'pembe vagon' uygulaması kalktı
Bursa'da erkeklerin imza kampanyasıyla başlayan 'pembe vagon' uygulaması kadınların tepkisi üzerine kaldırıldı

HABER MERKEZİ - CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun ve Bursa'daki kadın örgütlerinin sosyal medyaki tepki kampanyalarıyla gündeme getirdiği 'BursaRay’daki ‘pembe vagon’ uygulamasından vazgeçildi.

Erkeklerin başlattığı imza kampanyası sonucunda Bursa Büyükşehir Belediyesi, metroda 7 Haziran 2017’de tamamen kadınlara ayrılmayan ancak kadınlara öncelik veren vagon uygulaması başlatmıştı.

Uygulamaya ilk tepki gösterenlerden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Uygulamadan vazgeçilmiş olması sevindirici. Bursalılar zaten bu dayatmaya gereken yanıtı verdi. Kadınlarımız da erkeklerimiz de Recep Altepe’nin bu ayrıştırıcı zihniyetine prim vermedi. İstasyonlardan yazıların kaldırılması, Bursalıların bu ayrıştırıcı, kadını izole etmeye çalışan, erkeği de tehlikeli bir varlık gibi gösteren uygulamaya verdikleri tepkinin bir sonucudur" açıklaması yaptı.

Gelişmeyi Twitter hesabından yayınladığı mesajla da duyuran Kayışoğlu, "Halka rağmen aldığınız kararların uygulanmasının mümkün olmadığını anlamış olmanızdan memnun olduk.. Bursa'da 'bayanlara öncelikli vagon' yazıları silindi" dedi.

 

 

Öne Çıkanlar