Çakan'ın kuzeni: Barış, ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyenleri uyardığı için öldürüldü

Çakan'ın kuzeni: Barış, ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyenleri uyardığı için öldürüldü
Ankara'da 'Kürtçe müzik dinlediği için' öldürüldüğü bildirilen Barış Çakan'ın kuzeni, cinayete ilişkin açıklama yaptı. Kuzen Doğan Çakan, olay anında orada olmadığını belirtti.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde Kürtçe müzik dinlediği için kalbinden bıçaklanması sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki Barış Çakan'ın akrabası,  kuzeninin, parkta yüksek sesli müzik dinledikleri için uyardığı kişiler tarafından saldırıya uğradığını söyledi.

Ankara'nın Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde dün gece 20 yaşındaki Barış Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için kalbinden bıçaklanarak öldürüldüğü basına yansımış, Mezopotamya Ajansı’nın Çakan'ın ailesine dayandırdığı habere göre; Çakan ve arkadaşı Kürtçe müzik dinledikleri için gittikleri parkta 3 kişi tarafında saldırıya uğramıştı.

Ankara Valiliği ise bugün cinayete ilişkin yaptığı açıklamada, Barış Çakan ile birlikte saldırıya uğrayan arkadaşının, ezan okunmasını engelleyecek biçimde araçta müzik dinleyenleri uyardıkları için saldırıya uğradıkları yönünde ifade verdiğini açıklarken, Kürtçe müzik dinlediği için saldırıya uğrayarak öldürüldüğü ifade edilen Barış Çakan'ın kuzeni Doğan Çakan olaya ilişkin açıklama yaptı.

BARIŞ ÇAKAN'IN KUZENİ: OLAY SIRASINDA ORADA DEĞİLDİM

Cinayete ilişkin Evrensel gazetesine konuşan Barış Çakan'ın kuzeni Doğan Çakan, olay sırasında orada olmadığını belirtirken, saldırının Kürtçe müzikle alakası olmadığını söyledi. Kuzeninin ezan okunmadan önce abdest aldığını ama arkadaşını çağırması üzerine parka gittiğini anlatan Çakan, "Neden gitti bilmiyorum. Ancak oraya gittiklerinde arabadakileri arkadaşı uyarmış. Yüksek sesle müzik dinliyorlar arabada diye. Bunun üzerine arabadakiler saldırmış" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar