Çarklar dönmüyor: Sanayi üretiminde düşüş

Çarklar dönmüyor: Sanayi üretiminde düşüş
Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı şubat ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarına göre, sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 5.1 daraldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.1 geriledi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise şubatta bir önceki aya kıyasla yüzde 1.3 artış kaydetti.

Beklenti aylık yüzde 0.3 artış, yıllık yüzde 6.2 oranında düşüş yönündeydi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.7 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5.5 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi  yüzde 0.4 arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 0.3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1.4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0.8 arttı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar