Çemişgezek'de köylüler maden şirketine geçit vermedi

Çemişgezek'de köylüler maden şirketine geçit vermedi
Köylüler, jandarma eşliğinde ağır iş makinalarıyla gelen kişilerin 10 bin dönümlük arazi için maden arama izin belgesi olduğunu söylediğini belirtti.

Dersim'in Çemişgezek ilçesinde köylüler iş makinelerine geçit vermedi. Köylüler, jandarma ve ağır iş makinalarıyla gelen kişilerin 10 bin dönümlük arazi için maden arama izin belgesi olduğunu iddia etti. 

Çemişgezek Ekirekli köylülerinin aktardığına göre, Gökalp İnşaat adlı bir şirket paletli iş makinalarıyla köy merasında kazı yapmaya çalıştı. Köylüler, elinde izin belgesi olduğunu söyleyen kişilerin araziye girmelerine izin vermeyerek, iş makinalarını köy meydanına bırakmak isteyen şahıslara "Valilikle görüşmeden hiçbir şeye izin vermeyeceğiz" diyerek tepki gösterdi.  

Köylülerden Ulaş Yıldırım ANKA Haber Ajansı'na şu açıklamayı yaptı: "Dün köyümüze bir kepçe geldiğini gördük. Merada koyunlarını otlatan bir çoban kepçenin toprağı kazdığını görünce bize haber verdi. Çoban o arada 'neden kazıyorsunuz' diye sormuş. Onlar 'numune almak için geldik. İznimiz var' demişler. Sonra gitmişler. Bugün büyük paletli kazı araçlarıyla tekrar köye geldiler. Biz köylüler yollara çıkıp araçlara engel olduk. Burayı kiraladığını söyleyen şahıs, elinde bir belge göstererek, 10 bin dönümlük arazi için devlete 6 milyon lira para verdiklerini söyledi. Bu karar alınırken bizlere hiçbir şekilde sorulmadı. İznimiz alınmadı. Biz çocuklarımıza delik deşik bir köy bırakmak istemiyoruz."

Öne Çıkanlar