Cengiz İnşaat'a dokunan yanıyor

Cengiz İnşaat'a dokunan yanıyor
Rize Liman Dairesi Başkanı, Cengiz İnşaat'ın Rize'de deniz dolgusu üzerindeki inşaat çalışmasını sordu. Soluğu önce Ankara ardından Artvin'de aldı. Başkan yaş haddinden emekli oldu.

Gençağa KARAFAZLI


ARTI GERÇEK - Eski Rize Liman Dairesi Başkanı Zeki Muammer Merev, Rize Alipaşa mahallesinde Dedeman Oteli olarak bilinen ancak AKP'ye Yakın Cengiz İnşaat'a kiralanan önemli bir kısmı deniz doldurularak yapımı devam eden otel inşaatının deniz dolgusuyla ilgili Rize'de görevde olduğu dönemde resmi kurumlara yazı yazarak yapılan çalışmaların izinlerin olup olmadığını sormuş ancak yazısına hiçbir cevap alamamıştı.

Merev'in inşaat ve Deniz dolgusu yapılan Alanla ilgili sorumluluğu gereği resmi dairelere resmi yazı yazarak bilgi Edinmek istemesi sonrası görevli olduğu Rize Liman Dairesi Başkanlığı görevinden Ankara'ya sürgün edilmişti.

Merev daha sonra Ankara'dan Artvin'in Hopa ilçesi, Liman Dairesi Bşkanlığı'na gönderildi. Merev, yaşadığı bu sıkıntılı süreç sonrası Artvin-Hopa Liman Dairesi Başkanlığı görevinden yaş haddinden emekli oldu.


Eski Rize Liman Dairesi Başkanı Zeki Muammer Merev, yaş haddinden emekli oldu.

'KARIŞTIRINCA SOLUĞU HOPA'DA ALDIM'

Merev, yaşadığı bu Sıkıntılı süreç sonrası buradaki görevinden yaş haddinden emekli olmak zorunda kaldığını belirterek, "Valiye, belediyeye, özel idareye, defterdarlık ve çevre müdürlüğüne yazı yazdımi Belediye 'bilgim yok' dedi. Diğer kurumlar valilik dahil cevap vermedi. Önce Ankara'ya aldılar. Karıştırınca hopa da soluğu aldım. Benim de sonuca gitmeme ömrüm yetmedi" diyerek, yaş haddinden emekliye ayrıldı.


Cengiz İnşaat'a kiralanan ve deniz doldurularak yapımı devam eden otel inşaatı

AÇILIŞI ERDOĞAN GERÇEKLEŞTİRECEKMİŞ

Bahse konu alanda ise Cengiz İnşaat'ın yaptığı otel inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, deniz doldurularak onlarca metrekare alan izinsiz olarak inşaat alanına katıldı. Devletin hiçbir resmi kurumu bu duruma ses çıkarmadı.

Yerel kaynaklar, otel inşaatının 2 ay sonra tamamlanacağını ve açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştireceğini belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar