Cezaevindeki arkadaşına para gönderdiği için gözaltına alındı

Cezaevindeki arkadaşına para gönderdiği için gözaltına alındı
TARIM-ORKAM-SEN, şube başkanlarının Balıkesir Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve daha sonra tahliye olan arkadaşına para gönderdiği için gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu, Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (TARIM-ORKAM-SEN) Diyarbakır Şube Başkanı Nasır Demirkıran ve eşi Zinnet Demirkıran’ın 31 Ekim sabahı gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

PARA GÖNDERDİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINDI

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şube binasında düzenlenen açıklamaya, KESK Şubeler Platformu bileşenleri katıldı. Basın toplantısında konuşan TARIM-ORKAM-SEN Diyarbakır Şube Sekreteri Kamil Gündoğan, şube başkanları Nasır Demirkıran’ın Balıkesir Cezaevi’nde tutuklu bulunan arkadaşının hesabına para yatırdığı için gözaltına alındığını, bahsi geçen tutuklunun ise tahliye olduğunu söyledi.

Gündoğan, Demirkıran çiftinin gözaltına alınıp soruşturma kapsamında Balıkesir’e götürüldüklerini ve dosyaya gizlilik kararı getirildiği bilgisini paylaşarak, "Bu gözaltı ile ‘Kanunsuz suç ceza olmaz’ ilkesi ihlal edilmiştir" dedi. AKP iktidarının kendisine muhalefet eden herkesi susturmayan çalıştığını kaydeden Gündoğan, son yıllarda iktidarın bu pratiğini yargı eli ile gözaltı, tutuklama ve ihraçlarla yaptığını belirtti.

TAHLİYE OLDU

Cezaevinde bulunan bir tutukluya para göndermenin suç olmadığını ifade eden Gündoğan, "Açık kimliğinizle devletin bir kurumu olan PTT’den, yine devletin başka bir kurumu olan cezaevine, sürekli gözetim altında olan bir tutukluya para yatırıyorsunuz. Bahsi geçen tutuklu cezasını tamamlamış tahliye olmuş. Bunun neresi suç olabilir? Sendika başkanımızın gözaltına alınması sendikal çalışmalarımızı engellemeye yöneliktir" diye konuştu.

SERBEST BIRAKILDILAR

Balıkesir’de gözaltında olan Nasır ve Zinnet Demirkıran’ın da aralarında bulunduğu 20 kişi akşam saatlerinde serbest bırakıldı. (MA)

Öne Çıkanlar