ÇHD: Direnenlerin taleplerini sahipleniyoruz

ÇHD: Direnenlerin taleplerini sahipleniyoruz
ÇHD, eylemlerini sürdüren emekçilere dair, 'Bugün hepimize dayatılan bu sefalet koşullarından kurtulmanın tek yolunun birlikte mücadele etmektir' açıklaması yaptı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Ankara Şubesi’nde düzenledikleri basın toplantısında, birçok kentte devam eden işçi eylemlerinin gönüllü avukatları olduklarını açıkladı. Toplantıda konuşan derneğin Ankara Şubesi Başkanı Murat Yılmaz, "Pandemi sürecinde patronlar ücretsiz izin uygulamaları, kısa çalışma ödenekleri ve türlü diğer teşviklerle korunurken emekçiler can güvenlikleri dahi olmaksızın, üstelik geçmişi dahi aratacak bir güvencesizliğin içine itildiler" dedi.
 
HEYECANLANDIRAN DİRENİŞ
 
Yaşanan karanlık tablo karşısında "insanca bir yaşam ve onurlu bir gelecek" için direnmekten başka bir yol olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Bizler işçi ve emekçilerin hakları için başlattıkları süregelen bu onurlu ve coşku dolu eylemleri selamlıyoruz. Bugün eşitlik isteyen, insanca çalışma koşulları ve yaşam koşulları talep eden herkesi heyecanlandıran direnişlerin yaygınlığı, aslında Türkiye’de derinleşen bu sömürü koşullarının da açık bir göstergesi" diye konuştu.
 
SINIFIN HUKUKU 
 
ÇHD’nin avukatlık mesleğinin ifa yerinin adliye koridorlarıyla, mahkeme salonlarıyla sınırlı olmadığını söyleyen Yılmaz, direnen işçilerin avukatları olduklarını duyurdu. Yılmaz, sermayenin hukuku karşısında sınıfın hukukunu yaratmanın mücadelesini vermek için üstlerine düşeni yapacaklarını kaydetti. Yılmaz, "Bugün hepimize dayatılan bu sefalet koşullarından kurtulmanın tek yolunun birlikte mücadele etmek olduğunun bilinciyle direnen dostlarımızın taleplerini sahipleniyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar