CHP, 'Biz Bize Yeteriz' kampanyası hakkında komisyon kurulmasını istedi

CHP, 'Biz Bize Yeteriz' kampanyası hakkında komisyon kurulmasını istedi
Pandemi nedeniyle toplanan bağışların akıbetinin ne olduğu hala bilinmiyor.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusu ile başlatılan 'Biz Bize Yeteriz' kampanyası hakkında Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdi.

"Aile Bakanı, ısrarla paranın nereye harcandığını açıklamaktan kaçınıyor. Bu konuda sabıkalısınız, vatandaş size güvenmiyor, Meclis kampanyayı denetlesin" diyen Emir toplanan  2 milyar 105 milyon liranın nerede olduğunu sorguladı.

'SABIKALISINIZ, VATANDAŞ SİZE GÜVENMİYOR'

Toplanan yardımların akıbetinin kamuoyu tarafından merak edildiğini belirten Emir, 15 Temmuz'da yaşamını yitiren ve yaralananlar için toplanan bağışları hatırlatarak, "Daha önce başlatılan benzer yardım ve bağış kampanyalarında olduğu gibi ilgili kararın Resmi Gazete'de yayımlanması ve toplanan bağışların ne şekilde ve kimler için harcanacağının ilan edilmesi gerekmektedir. Bakanlık, Meclis’e sunduğumuz soru önergelerini de bugüne kadar yanıtsız bırakmıştır. Bundan dört yıl önce 15 Temmuz şehit yakını ve gaziler için toplanan yardım paralarını bizim zorlamamızla daha üç ay önce dağıtmaya başlamışlar, o da çok küçük bir kısmını. Bu konuda sabıkalısınız, vatandaş size güvenmiyor. Kampanya kapsamında toplanan bağışların ne kadarının şahıs, ne kadarının kurumlar tarafından geldiğini sorduk, onu da yanıtlamadılar" diye konuştu.

'MECLİS KAMPANYAYI DENETLESİN'

Emir, "Bağışların çok büyük bir kısmının kurumlardan geldiğini duyuyoruz. Bu soruya yanıt verseler, vatandaşın ne kadar güvensiz olduğu ortaya çıkacak. Kampanya kapsamında bugüne kadar tam olarak ne kadar para toplandığı, bu paraların başka kaynaklara harcanıp harcanmadığı ya da bundan sonra ne şekilde harcanacağının tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmasını istiyoruz. Aile Bakanı, ısrarla paranın nereye harcandığını açıklamaktan kaçınıyor. Vatandaş size güvenmiyor, Meclis kampanyayı denetlesin" dedi.

'KURUMLAR NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?'

Emir, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergede de kampanya kapsamında toplanan paraların ne kadarının şahıs, ne kadarının kurumlar tarafından yapıldığının bilinmediğini vurgulayarak, "Kampanyaya gerçek ve tüzel kişiliklerden ne kadar desteğin geldiğinin bilinmesi de vatandaşın, devlet kurumlarının düzenlediği kampanyalara duyduğu güveni ortaya koyacaktır" dedi.

Öne Çıkanlar