CHP, Kenan Evren’in adını kentlerden silecek

CHP, Kenan Evren’in adını kentlerden silecek
Kenan Evren’in adının şehirlerdeki bulvar, mahalle, cadde, sokak, park vb. alanlardan kaldırılması için CHP harekete geçti.

CHP yönetimi, 81 il başkanlığına yazı göndererek, 12 Eylül darbesini gerçekleştiren Kenan Evren’in adının cadde ve sokaklardan kaldırılması için belediye meclislerine önerge sunulması talimatını verdi.

Kenan Evren’in adının şehirlerdeki bulvar, mahalle, cadde, sokak, park vb. alanlardan kaldırılması için harekete geçen CHP yönetimi, bu amaçla tüm il başkanlıklarına talimat yazısı gönderdi.

Duvar'da yer alan habere göre CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Muharrem Erkek imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Türk Demokrasinin ilerleyişine en büyük zararı veren faşist 12 Eylül darbesini gerçekleştiren, işlediği suçlardan dolayı darbecilikten mahkûm olan ve ismini demokrasi tarihimize kara harflerle yazdıran Kenan Evren’in adını, bulunduğu yerlerden kaldırma çalışması başlamıştır. Konuyla ilgili olarak Kenan Evren isminin bulunduğu ve isim değişikliği yetkisi belediye meclislerinin uhdesinde bulunan; bulvar, mahalle, cadde, sokak, park vb. alanların isimlerinin değiştirilmesi konusunda meclis üyelerimizin belediye meclislerine teklif vermesini ve tarafınızca konunun takip edilmesini rica ederiz."

MECLİS’E DE KANUN TEKLİFİ VERİLMİŞTİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 12 Eylül 2019 tarihinde yaptığı açıklamada, 12 Eylül darbesinin başındaki isim Kenan Evren’in adının hâlâ yaşatıldığına dikkat çekmişti. Erol, Evren’in adının kamu kurumlarında yaşatılmaması adına kanun teklifini Meclis’e sunduklarını duyurmuştu. 

Öne Çıkanlar