CHP'den Erdoğan'ın Kıbrıs 'müjde'sine tepki: 5'li çetenin yeni rant kapısı

CHP'den Erdoğan'ın Kıbrıs 'müjde'sine tepki: 5'li çetenin yeni rant kapısı
Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ta Meclis Külliyesi yapılacağını duyurdu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjde olarak Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Külliyesi yapılacağını duyurmasına tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'a ilişkin bir 'müjde' vereceğini duyurdu ve bugünkü konuşmasında, "Bilindiği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığı'nı ne doğru dürüst Cumhurbaşkanlığı binası ve külliyesi var ve ne doğru dürüst parlamento binası var. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı binası İngilizlere ait. Cumhurbaşkanlığı Külliyesiyle ilgili proje çalışmaları bitti. İnşasına da inşallah yakında başlıyoruz" dedi.

ÖZKOÇ: VATANDAŞTAN ALIP SARAY'A YAPTIRIYOR

Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs'a Külliye yaptıracağı açıklamasına CHP'den peş peşe tepki geldi.  CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "İtibar için vatandaştan alıp Saray’a yatırıyor" ifadelerini kullanarak şöyle yazdı:

"Yirmi yıllık siyasi hayatında Kıbrıs Harekâtı gibi bir başarı yok. Süleyman Şah’ı bile bıraktı kaçtı ama Saray yapmakta çok başarılı maşallah. Kıbrıs davasına ihanet eden kendi, şimdi itibardan bahsediyor. Masada başarı yok anca itibar için vatandaştan alıp Saray’a yatırıyor."

AĞBABA: TÜRKİYE'Yİ BETONA BOĞDUKLARI YETMEDİ, SIRA KKTC'YE GELDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Erdoğan'ın açıklamasına tepki gösterdi. Ağbaba, "Erdoğan'ın 'doğalgaz bulduk' deyip yine faturaya zam yapacağını düşünürken KKTC müjdesi beklemediğimiz yerden geldi. KKTC'ye 'Saray ve millet bahçesi' yapılacakmış (!) Türkiye'yi Saraylara, betona boğdukları yetmedi, sıra KKTC'ye geldi. KKTC halkı rantçılara karşı uyanık olsun" dedi.

BAŞARIR: YENİ RANT KAPISI

Erdoğan'ın 'müjde' diye duyurduğu Kuzey Kıbrıs'a Külliye inşasına tepki gösteren CHP'li Başarır ise "5'li çetenin yeni rant kapısı" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar