CHP'li Kaya: Sayın Vali tarihi iyi oku, Sivas’ta bir katliam gerçekleştirildi

CHP'li Kaya: Sayın Vali tarihi iyi oku, Sivas’ta bir katliam gerçekleştirildi
'Sivas’a yeni atanan Vali Salih Ayhan bir açıklama yapmış 'Sivas olayları' diyor.'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, 2 Temmuz Sivas Katliamının 27. yıl dönümü dolayısıyla Sivas Valisi Salih Ayhan'a tepki gösterdi. Kaya, "Sayın Vali tarihi iyi oku, iyi öğren. Sivas’ta bir olay olmadı, Sivas’ta bir katliam gerçekleştirildi" dedi.

Kaya "Sivas katliamını gerçekleştirenlerden üç firari sanığın adı hala İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesinde yer almıyor. İnsanlığa karşı işlenen suçun zaman aşımı olmaz" diyerek İçişleri bakanı Süleyman Soylu'ya da "Bu katliamda izi olan o üç kişi neden terör listesinden çıkarıldı" diye sordu.

Kaya şunları söyledi:

"Tarihlerden 2 Temmuz 1993 yer Sivas, Madımak. Madımakta 33 can diri diri yakılarak katledildi. Dünya kara bir güne uyandı. Bugünü karartanlar insanlıktan nasibini almayanlardır. Sivas’ın ışığını söndürenler unutmasın ki Sivas’ın ışığı hiç ama hiç sönmeyecek. Sivas’a yeni atanan Vali Salih Ayhan bir açıklama yapmış "Sivas olayları" diyor. Sayın Vali tarihi iyi oku, iyi öğren. Sivas’ta bir olay olmadı, Sivas’ta bir katliam gerçekleştirildi. Bir otelde, Madımakta bir katliam gerçekleştirildi. Bunun üzerini hiç kimse ama hiç kimse örtmeye kalkmasın.

Tarihimizde yüzleşeceğiz ve hesaplaşacağız. Canlarımızdan can alanlardan üçü terör listesi dışına çıkartılmış. Bu konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordum. İçişleri Bakanından yanıt bekliyoruz. Bu katliamda izi olan o üç kişi neden Terör listesinden çıkarıldı. Madımak katliamını unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız."  

Öne Çıkanlar