CHP’li Özkan: AKP’li bürokratlar yolsuzluk dosyaları getiriyor

CHP’li Özkan: AKP’li bürokratlar yolsuzluk dosyaları getiriyor
'O yüzden Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve dedi ki; ‘Bu suçtur. Bunu yapamazsınız. Benim bürokratlarım' diye.'

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara usulsüz işlemlere imza atmama ve durdurma çağrısının ardından kendilerine AKP’li bürokratlardan yolsuzluk dosyaları gelmeye başladığını açıkladı. Özkan, söz konusu bürokratların kim olduklarına ilişkin soruya da "Tarif etsem anlaşılır, yazık olur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Konya'nın yerel televizyonu Kanal 42’de konuk olduğu programda çarpıcı bir açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamudaki bürokratlara yönelik "Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarısınız. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız" diyerek yaptığı çağrıdan sonra bazı AKP’li bürokratların kendilerine yolsuzluk dosyaları getirdiğini söyledi. Söz konusu bürokratların isimlerinin duyurulmaması koşuluyla CHP’ye geldiğini, bu isimlerin ‘tanındığını’, ifade eden Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara çağrısından sonra bu bürokratların hukuksuz işlere imza atmadığını söyledi.

'ÇOK ÖNEMLİ MEVKİDEKİ İNSANLAR GENEL BAŞKANIMIZIN ÇAĞRISINDAN SONRA İMZA ATMADILAR'

CHP’li Tuncay Özkan’ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

"Bize yolsuzluk dosyası getiren arkadaş var, gelip bizden yardım isteyen arkadaş var. Hepsinin söylediği ortak şey, 'Aman bizim size geldiğimizi duymasınlar'. Çok önemli mevkilerdeki insanlar genel başkanımızın çağrısından sonra imza atmadılar, atmıyorlar. Şimdi burada söylerim de yazık olur zavallılara. Genel başkanımızın çağrısından sonra "Ben bunu imzalamadım. Çünkü sahtekarlık var, namussuzluk var. Ben Çevre Bakanlığı’ndayım. Çünkü para var, rüşvet var, yolsuzluk var. Bana getirdiler ben imzalamadım. O yüzden beni şimdi müşavir olarak atıyorlar, benim yerime şu kişi imzalayacak" diyenler var. Bunların hepsi bizde. Biz, bu insanları tanıyoruz."

‘ERDOĞAN BU YÜZDEN O AÇIKLAMAYI YAPTI’

"Ülkemizi bu yokluktan ve yoksulluktan kurtaracak geçmişi değil, geleceği bizim önümüze serecek, bir büyük mutluluk ve kucaklaşma içerisinde Türkiye'yi geleceğe hazırlayacağız."

Özkan, sunucuların söz konusu bürokratların 'AK Partili' ve 'Bakanlıklarda mı çalışıyorlar' sorusuna da "Evet" diyerek onayladı. Özkan, devamında şunları söyledi:  "Yani şimdi çok söylerim de yazık olur o insanlara, tarif etsem de anlaşılır, yazık olur, korumak lazım. Genel başkanımızın çağrısından sonra imza atmıyorlar. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve dedi ki ‘Bu suçtur. Bunu yapamazsınız. Benim bürokratlarım.’

Senin bürokratın değil, devletin bürokratı. O imza hukukiyse atılır, hukuksuzsa atılmaz."

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 Ekim tarihinde sosyal medya hesabından yayımladığı bir video ile gündeme oturmuş, bürokratlara hukuksuz işlere imza atmamaları konusunda çağrıda bulunmuş, hukuk dışı tüm işlemlerin derhal durdurulmasını istemişti.

 "Saray’ın baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış o devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi itibariyle durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi, eteğinizi çekin" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar