CHP’li Tekin’den iktidara arsa tepkisi: Alışkanlıklarınızdan vazgeçmemişsiniz

CHP’li Tekin’den iktidara arsa tepkisi: Alışkanlıklarınızdan vazgeçmemişsiniz
CHP’li Gürsel Tekin Katar Emiri’nin annesinin Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm ve ticaret alanı olmasına tepki gösterdi.

ARTI GERÇEK - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yedi etaptan oluşan 1/5000'lik Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planı hazırlıyor. Projenin ilk üç etabından oluşan ve Arnavutköy ile Başakşehir ilçelerini kapsayan planlar bakanlık tarafından 2 Temmuz'da itiraz süreci için askıya çıkarıldı.

Çevre ve Şehirlik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni planlarda Katar Emir’inin annesinin şirketinin satın aldığı arazi yapılaşmaya açıldı. Turizm + ticaret alanı olarak belirlenen 44 dönüm arazide emsale dahil 22 bin metrekare inşaat yapılabilecek.

Sözcü’de yer alan ve tartışılan haberlere ilişkin Artı TV’de yayınlanan Haber Aktüel programında açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, durumu "Bilindik filmler" olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Çılgın proje" olarak açıkladığı Kanal İstanbul’a tepki gösteren Tekin, "Kanal İstanbul ihanetin ötesinde bir proje. İstanbul’u bekleyen çok büyük sorunlar var. Uzmanlar depremle ilgili kaygılarını ifade ederken, bu ülkeyi yönetenlerin rantla uğraşıyor olması akıl tutulmasıdır" dedi.

‘ALIŞKANLIKLARINIZDAN VAZGEÇMEMİŞSİNİZ’

Değerlendirmelerinde Kanal İstanbul projesinin çevresindeki araziler hakkında ortaya çıkan iddialara tepki gösteren Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanal İstanbul ile iki buçuk milyonluk bir yerleşik alan yaratacaksınız. Bu alanın çevresinde yer alan ve devlete ait olan arazileri de topladınız. Görüyoruz ki bu arazilerin Katarlılara satıldığı ortaya çıkıyor. Bu ülkede azıcık hukuk işliyor ise satışı yapanlara söylüyorum, siz bu arsayı tarla olarak sattınız. Tarla olarak sattığınız arsanın ekonomik değeri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar uygulamasından sonraki değeri arasında uçurum var. Böylesi adrese teslim imar uygulamalarını FETÖ’ye yapıyordunuz. Şimdi görüyoruz ki bu alışkanlıklarınızdan vazgeçmemişsiniz ve ona buna peşkeş çekiyorsunuz. İstanbul’da 3. köprü yapılmadan önce arsalar satıldı. Yıllardır orada yaşayan köylüler arsalarını satmak zorunda kaldı ve rantçılar büyük karlar elde ettiler. Bir projenin içeriği ortada yok, ancak yıllar önce yabancı birileri gelip arsa alıyor. Bu adrese teslim imar ve planlama demektir. İlerleyen zamanlarda daha kimlere peşkeş çekildiğini göreceğiz. Bu projenin durdurulması için büyük bir çaba harcanması gerekiyor ve bu herkesin görevidir."

‘DAVANIN SONUÇ VERECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM’

Satış kararına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sava açılacağını söylemesini de değerlendiren Tekin, yargıdan sonuç çıkmayacağını düşündüğünü söyleyerek "Yargı bu konuda nasıl bir karar alacak? Yargıda özellikle belli daireler imar uygulamalarında uzaman değiller. Doğal olarak bilirkişi raporlarına göre davranacaklar ki bilirkişilerin çoğu da iktidarın emrinde olan insanlar. Açılacak davanın da bir sonuç verebileceğini düşünmüyorum" dedi.

Öne Çıkanlar