CHP’li Torun’dan Bakan Kurum’a: Hevesliyseniz İstanbul’a aday olur boyunuzun ölçüsünü alırsınız

CHP’li Torun’dan Bakan Kurum’a: Hevesliyseniz İstanbul’a aday olur boyunuzun ölçüsünü alırsınız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İstanbul emin ellerde değil” diyen Bakan Murat Kurum'a “Hevesliyseniz İstanbul’a aday olur, boyunuzun ölçüsünü alırsınız” diyerek yanıt verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un "İstanbul emin ellerde değil" sözlerine  CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan yanıt geldi. 

'BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIRSINIZ'

"İstanbul halkı yüzde 54 oyla Ekrem İmamoğlu’nu şehr-i emin seçmiştir." diyen Torun, son yerel seçimlerde Binali Yıldırım'ın kaybetmesini hatırlattı ve "Çok hevesliyseniz İstanbul’a aday olur, eski başbakanınız gibi, milletin oylarıyla boyunuzun ölçüsünü alırsınız." diyerek Kurum'a seslendi. 

Torun, Bakan Kurum'un "İstanbul’da 25 yıldır eser üreten bir anlayış vardı" sözlerine de tepki gösterdi:

"Sayın Bakan, belediyeden yandaşlara bağladığınız musluklar mı kesildi? İmar rantlarını aktardığınız kişiler paraya mı sıkıştı? Açıkça söylüyorum: KPSS sorularına bile sahip çıkamayanların emin ellerden söz etmesi utanılacak bir durumdur. Sormak lazım: O zaman eski belediye başkanınızı niye zorla istifa ettirdiniz? İstanbul’a ihanet ettik diyen senin Cumhurbaşkanın değil miydi? Unutma Sayın Bakan: İhanetten eser çıkmaz"

"Bunlar da yetmemiş, ‘İstanbul’da ehliyetin yerini liyakatsizlik aldı’ demiş. Siz, rüşvetçiden büyükelçi, güreşçiden banka yönetim kurulu üyesi, damattan bakan yapan bir iktidarsınız. Sizin gibi bir iktidarın liyakat kelimesini cümle içinde kullanması bile bu millete zûldür."


İBRAHİM KALIN’A TEPKİ: İBB’NİN ADINI ANMAKTAN KORKUYOR

Torun, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı da eleştirdi. İstanbul’da tarihi Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangın ile ilgili Kalın'ın "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla müdahale edildi, İçişleri Bakanlığımız, İstanbul Valiliğimiz, itfaiye ekiplerimiz yangını kontrol altına aldılar." şeklindeki sözlerini hatırlatan Torun Kalın'a şöyle seslendi:

"Sayın Kalın’a soruyoruz: İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu devletin kurumu değil mi? Adını bile anmaktan, bir teşekkür etmekten niye bu kadar korkuyorsunuz? Anlaşılan Erdoğan herkese İstanbul Büyükşehir Belediyesi demeyi bile yasaklamış. Sadece bu durum bile, devletteki partizanlığın göstergesidir."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar