CHP'nin eczacı vekili: Eczaneler salgının yayıldığı yerlere dönüştü, Bakanlık önlem almalı

CHP'nin eczacı vekili: Eczaneler salgının yayıldığı yerlere dönüştü, Bakanlık önlem almalı
CHP’nin eczacı Milletvekili Burhanettin Bulut, 20 eczacı ve 17 eczane çalışanının da enfekte olduğunu açıkladı.

ARTI GERÇEK-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, koronavirüs nedeniyle 20 eczacı ve 17 eczane çalışanının enfekte olduğunu, 3 eczacının hayatını kaybettiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı’na çağrı yapan Bulut, "Eczacılara önlük, tulum, siperlik, gözlük gibi koruyucu malzemeleri dağıtmak ve eczanelerin dezenfekte edilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı hassasiyet göstermelidir" dedi.

CHP'nin eczacı Milletvekili Bulut, kesintisiz sağlık ve ilaç hizmeti sunan eczanelerin, halkın ilk müracaat ettiği sağlık kuruluşları olduğunu belirterek, bulaşı riskinin de en fazla olduğu yerlerden birisi olduğunu kaydetti. 

3 ECZACI HAYATINI KAYBETTİ

Koronavirüsün, birinci basamak sağlık hizmeti veren eczacıları tehdit ettiğini belirten Bulut, Covid 19’a bağlı İstanbul’da iki, Denizli’de de bir olmak üzere üç eczacının hayatını kaybettiğini bildirdi. CHP’nin eczacı milletvekili Bulut, 20 eczacı ve 17 eczane çalışanının da enfekte olduğunu belirtti.

‘BİREYSEL TEDBİRLER İŞEYARAMADI’

"Yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza ve sağlık emekçilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, sağlık camiasına baş sağlığı; enfekte olan sağlık çalışanlarına da acil şifa diliyorum" diyen Bulut, eczanelerin salgının yayılmasında önemli bir nokta haline geldiğini kaydetti. Bulut, "Bu çok hızlı seyreden ve çok hızlı bulaşan bir virüs. Eczanelerin kendi imkanlarıyla aldığı bireysel tedbirler maalesef işe yaramadı. Burada en büyük görev Sağlık Bakanlığı’na düşüyor" ifadelerini kullandı.

Burhanettin Bulut

‘SAĞLIK BAKANLIĞI ECZAENELER KONUSUNDA HASSAS OLMALI’

Salgın ile mücadelenin etkin bir biçimde sürdürülebilmesi için sağlık bileşenlerinin sağlığı ve güvenliğinin birincil öncelik olması gerektiğini söyleyen Bulut, Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı. Bulut, eczacılara önlük, tulum, siperlik, gözlük gibi koruyucu malzemeleri dağıtmak ve eczanelerin sürekli dezenfekte edilmedi konusunda Sağlık Bakanlığı’nın hassasiyet göstermesini istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar