Cinsel istismar sanığına 31 yıl hapis cezası

Cinsel istismar sanığına 31 yıl hapis cezası
8 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Turan Şimşek, hakkında açılan davanın karar duruşmasında 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir Gaziemir ilçesi Sarnıç Mahallesi'nde 2020 Eylül ayında 8 yaşındaki bir çocuk komşusu Turan Şimşek tarafından cinsel istismara uğradı.  Çocuğun yaşadıklarını ailesine anlatması üzerine cinsel istismar ortaya çıktı. Aile Turan Şimşek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında Çocuk İzlem Merkezi'nde (ÇİM) çocuğun ifadesi alındı. Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından yapılan tetkiklerde, çocuğun ifadesi ile birebir örtüşen sonuçlara rastlandı.
 
DAVA AÇILDI
 
Olayın ardından gözaltına alınan Turan Şimşek, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne verdiği ifadesinin ardından tutuklandı. 

Şimşek hakkında İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı. Davanın dün görülen karar duruşmasında, çocuğun anne ve babası ile taraf avukatları yer aldı. Tutuklu sanık Turan Şimşek ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. 

31 YIL CEZA VERİLDİ

Şimşek, suçlamaları kabul etmedi, beraatini istedi. Mahkeme heyeti, sanık Turan Şimşek'e 'Çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı' suçundan 25 yıl, 'Kişiyi hürriyetten yoksun kılma' suçundan da 6 yıl olmak üzere, toplamda 31 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, bu cezada herhangi bir indirime gitmedi.(MA)

Öne Çıkanlar