Polis çocukları havaya ateş açarak kovaladı

Polis çocukları havaya ateş açarak kovaladı
Nusaybin Kaymakamlığı, sokakta oyun oynayan çocukları havaya ateş açarak kovalayan polisin açığa alındığını duyurdu.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Fırat Mahallesi’nde bulunan Toplu Konut 7. Etap’a giren bir polis, küçük yaştaki çocukları kurşun sıkarak gözaltına almaya çalıştı.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda polisin havaya ateş ettiği ve "Kaçma lan" diye bağırdığı duyuluyor. Bu sırada çocuklar korkuyla kaçarken, zihinsel engelli olduğu öğrenilen 8 yaşındaki B.E. olduğu yerdeki bina girişine saklanmaya çalışıyor. Polis, B.E.’yi elbisesinden tutarak "akrep" diye bilinen polis aracına doğru götürüyor.

Görüntülerin sosyal medyada viral olması üzerine Nusaybin Kaymakamlığı polis hakkında açıklama yaptı. Açıklamada olayın 24 Nisan 2020 Pazar günü yaşandığı belirtilirken, görüntülerdeki polisin açığa alındığı duyuruldu. 

Kaymakamlık açıklamasında, "24 Nisan Pazar günü ilimizde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması sırasında, Nusaybin ilçemiz Fırat Mahallesinde devriye görevi ifa eden ekibimize bir grup tarafından taş atılmıştır. Ekip aracından inen görevli polis memuru taş atan grubu dağıtmak saikiyle havaya 1 el ateş ederek kalabalığı dağıtmak istemiş ancak uygun olmayan ve tasvip edilemeyecek bir şekilde çocukların bulunduğu ortamda havaya ateş açmıştır. Hukuka uygun olmayan bu tutum ve davranışları ile hiyerarşik üstlerine bu konudan bilgi verilmemesi nedenlerine bağlı olarak; Söz konusu Polis memuru hakkında görevden el çektirme tedbiri uygulanarak soruşturma başlatılmış ve soruşturmaya devam edilmektedir" denildi. (MA/HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar