Coronavirus'e karşı gıda takviyeleri: Kefir ve D vitamini ne kadar etkili?

Coronavirus'e karşı gıda takviyeleri: Kefir ve D vitamini ne kadar etkili?
'Eksiklik olursa D vitamini ya da B12 takviyesi olabilir ama bunlar genel sağlığımız için gerekli olan vitaminler.'

ABD’de Bağışıklık Sistemi Uzmanı olarak görev yapan Prof. Derya Unutmaz, ''Takviyelerin yüzde 99’u işe yaramaz, kefir ve yoğurt etkili olabilir. D vitamini seviyesi yüksek olanlar da Coronavirus'e karşı daha dirençli oluyor" dedi.

Coronavirus'e karşı halkın yöneldiği bağışıklık sistemini güçlendirdiği iddia edilen takviyeler, kefir, vitamin gibi katkıları ABD’de Bağışıklık Sistemi Uzmanı olarak görev yapan Prof. Derya Unutmaz, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na yorumladı. Prof. Unutmaz, "Takviyelerin yüzde 99’u işe yaramaz, kefir ve yoğurt etkili olabilir. D vitamini seviyesi yüksek olanlar da Coronavirus'e karşı daha dirençli oluyor" dedi.

Prof. Unutmaz’ın uyarı ve önerileri şöyle:

-Vatandaşlara şunu alırsanız bağışıklığınız artar diyemem çünkü öyle sihirli madde yok. Eksiklik olursa D vitamini ya da B12 takviyesi olabilir ama bunlar genel sağlığımız için gerekli olan vitaminler.

-Benim tavsiyem şekerli yiyeceklerden, karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durulması çünkü metabolizmayı bozuyor bağışıklık sistemine negatif etki ediyor. Yeterince uyumak insanların çok fazla dikkat etmediği ama basit ve bir şekilde hayatlarını değiştirebileceği bir yol.

Öne Çıkanlar