Avrupa Endokrinoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, aşırı iyot kullanımı nedeniyle Türkiye'de zehirli guatr vakalarında müthiş bir artış yaşandığını açıkladı.
Uzman doktor Turan, 'Genellikle 45 yaşında ortaya çıkmaya başlayan kemik erimesi, kadınlarda daha sık görülür. 50 yaşından sonra her 3 kadından 1’inde kemik erimesi saptanmaktadır' dedi.
20 Avrupa ülkesinde yapılan araştırmaya göre, koronavirüse bağlı ölümlerin D vitamini eksikliği ile bağlantılı olabileceği ortaya kondu.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Erbaş, 'Rastgele alınan vitaminlerin vücuda toksik etkisi bilinmelidir. Kontrolsüz vitamin kullanımının ölümcül sonuçları olabilir” dedi.
Dicle Üniversitesi'nden Dr. Yılmaz, Covid-19 hastalarında anlamlı oranlarda D vitamini düşüklüğünün daha fazla olduğunu tespit ettiklerini belirtti.
'Eksiklik olursa D vitamini ya da B12 takviyesi olabilir ama bunlar genel sağlığımız için gerekli olan vitaminler.'
D vitamini takviyesinin Covid-19'u önlediğine dair bir kanıt bulunamadığını açıkladı.
Yapılan bir araştırma, Covid-19 bölümlerinin yüksek olduğu ülkelerdeki hastaların D vitamini seviyelerinin, ölüm oranları az olan ülkelerdeki hastalara göre düşük olduğunu ortaya koydu.
'Bilinçsiz takviye alma. İmkânın varsa D vitamini takviyesi almayı düşün.'
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ahmet Çapar, aşırı çay ve kahve tüketiminin kemik yapımında olumsuz etkisi olduğunu söyledi.
Fransa'da milletvekili Julian Aubert, hazıtladığı teklifte yol açtığı sağlık sorunları gerekçesiyle başörtüsünün yasaklanmasını istedi.
D vitamini bağışıklık sistemini ve kemikleri güçlendirir, kasları korur. Eksikliği halinde diyabet dahil birçok hastalığa sebep olabiliyor.
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre sağlıklı beslenmenin yanında D vitamini kullanmak grip ve nezleyi önleyebiliyor. YAŞAM- Bağışıklık sistemi,...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.