Cuma namazından çıktılar davalık oldular

Cuma namazından çıktılar davalık oldular
Sultanbeyli Belediyesi eylemi izleyenlere de dava açtı.

Rojda ALTINTAŞ


ARTI GERÇEK-  Sultanbeyli Belediyesi'nin açıkladığı yüksek tapu rayiç bedellerine karşı yurttaşlar, Cuma namazının ardından cami önünde basın açıklaması yapmıştı. Sultanbeyli Belediyesi açıklamaya katılanlara dava açtı.

İstanbul Sultanbeyli’de vatandaşların tapu bedeli mağduriyeti sürüyor. Yurttaşlar, 16 Şubat 2020 tarihinde Sultanbeyli Belediye  binası önünde protesto düzenlemişti.  Belediyenin açıkladığı yüksek tapu rayiç bedelleri vatandaşların büyük tepkisini çekmişti. Eylemde AKP’li yönetime sert tepki gösterilmişti. Belediye binası önünde toplananlar, görüşme talebini reddeden AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'e istifa çağrısı yapmıştı. Eylemin ardından, Sultanbeyli Belediye Başkanlığı, ‘sosyal medya ve diğer iletişim araçlarını kullanarak kamu düzenini galeyana getirmek’ gerekçesiyle  açıklamaya katılan 14 kişiye dava açtı. Diğer yandan Sultanbeyli Belediyesi aleyhine sosyal medyadan saldırıya geçildiği belirtildi. 

Hakkında 'kamu düzenini bozmak' sebebiyle dava açılan Kadem Türkan, basın açıklamasının anayasal hakkının olduğunu belirterek açılan davanın kendilerini korkutmayacağını söyledi.

‘BU İNSAFSIZLIKTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR’

"Biz anayasal hakkımızı kullandık. Birilerinin arkasına sığınmadık. Bize çok uçuk fiyatlar söylediler. Dava açtılar bize. Baskılar bizi sindiremez. Biz davamızda haklıyız. Biz devletimiz ile kavga etmiyoruz.

Biz diyoruz ki; "Ey devlet, 3 dönemdir burada belediye başkanlığı yapıyorsun. Bu tapu fiyatları neden bu kadar yüksek? Bu insafsızlıktır, yazıktır, günahtır." Türkan, Sultanbeyli seçmeninin çoğunluğunun AKP’ye oy verdiğini ve dava açılan kişilerin de AKP seçmeni olduğunu hatırlattı.

‘BİZE HAKARET EDEN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HALA GÖREVDE’

"Sultanbeyli seçmeni size oy veriyor ama siz insanlara değer vermiyorsunuz. Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dinçer tarafından basın açıklaması yaptığımız için hakarete uğradık ama dava bize açıldı. Kendisi halka hakaret ettiği halde hala görevine devam ediyor. Bütün bu yaşananlara rağmen hukukun üstünlüğü gelecek, üstünlerin hukuku değil."

Cuma namazından sonra açıklamayı izleyen Erkan Gülveren’e de dava açıldı. Gülveren, belediyede işi olduğu için eylem esnasında oradan geçtiğini söyledi. Açılan davayı haksız buldu.

'CUMA NAMAZINA GİTMİŞTİM DAVA AÇILDI'

"Cuma namazına gitmiştim. Namazımı kıldıktan sonra camii önünde bir kalabalık gördüm. Basın açıklaması yapılıyordu.Oradaki insanları tanımıyorum. Basın açıklamasını izledim. Açıklama bittikten sonra insanlar Sultanbeyli Belediyesine doğru yürümeye başladı. Benimde belediyede işim vardı. Bende işimi halletmek için belediyeye doğru yürüyordum. Meğerse belediye görevlileri eylem esnasında orada olan insanları tespit ediyormuş. Eylem ile alakam olmadığı halde Sultanbeyli Belediyesi bana da dava açtı. Ben kamu düzenini bozacak bir şey yapmadım."

Öne Çıkanlar