Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor
Kabinenin kritik gündem maddelerinden biri koronavirüs salgını. Yüz yüze eğitim, artan vaka ve can kayıpları ile aşılama oranları ele alınacak.

Bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde gündemde fahiş fiyatla mücadele, yeni yasama yılının yol haritası, koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'deki temasları olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yeni yasama yılı öncesi Beştepe'de toplanacak.

Kabinenin öncelikli gündem maddesinin fahiş fiyatlarla mücadele olacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla fahiş fiyatlar Ticaret Bakanlığı'nın takibine alınmış, en yaygın şube ağına sahip 5 büyük market için müfettişler görevlendirilmişti. Alınan sonuçlar kabine toplantısında değerlendirilecek. Fahiş fiyatlara karşı yeni önlemler masada olacak.

SALGINDA ARTAN VAKA VE CAN KAYIPLARI KABİNEDE DEĞERLENDİRİLECEK

Kabinenin bir diğer kritik gündem maddesi de salgın. Yüz yüze eğitim, artan vaka ve vefat sayılarıyla aşılama oranları ele alınacak. Yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı değerlendirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir sunum gerçekleştirecek.

YENİ YASAMA YILI

1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılı da kabinenin gündeminde olacak. Hangi yasaların öncelikli olacağına ve çalışma takviminde yol haritasının nasıl şekilleneceğine kabinede karar verilecek.

ERDOĞAN’IN ABD TEMASLARI

Kabine toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler zirvesi ve Türkevi açılışı için gittiği ABD'deki temaslarıyla ilgili istişare ve değerlendirmelerini paylaşması da bekleniyor.

Öne Çıkanlar