Cumhuriyet'in Aydın Engin'e karşı tavrına tepki

Cumhuriyet'in Aydın Engin'e karşı tavrına tepki
Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığına yöneticiliğe kadar birçok görev üstlenen Aydın Engin'in vefat haberinin 'Gazeteci Aydın Engin hayatını kaybetti' şeklinde verilmesi tepki çekti.

Usta gazeteci Aydın Engin yarım asır boyunca sürdürdüğü gazetecilik görevinin ardından hayatını kaybetti. 

Engin'in vefat haberi basında geniş yer bulurken yazı işlerinden köşe yazarlığına ve hatta gazete yöneticiliğe kadar birçok görev üstlendiği Cumhuriyet'in vefat haberini "Gazeteci Aydın Engin hayatını kaybetti" başlığıyla paylaşması, Engin'in gazetedeki görevlerine ve yıllarına değinilmemesi tepkilere neden oldu. 

Engin'in birçok meslektaşı sosyal medya hesabından haberi alıntılayarak gazeteye tepkilerini dile getirdi. 

Cumhuriyet gazetesinde muhabirlik yapan Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, Twitter hesabından "Saray iktidarıyla el ele verip bir komploya ortak olarak hapse göndermeye çalıştığımız gazetemiz eski yazar ve yöneticisi Aydın Engin hayatını kaybetti" yazsaydınız yine ahlak yoksunu ama dürüst olurdunuz. @cumhuriyetgzt" ifadesini kullandı. 

Gazeteci Candan Yıldız, "Yıllarca Cumhuriyet’e emek vermiş Aydın Engin için seçilen başlığı da unutmayacağız. O ve onun gibi değerli isimlere Alev Çoşkun’un nasıl kötülük yaptığını da" dedi. 

Gazeteci Filiz Yavuz ise, "Oysa Cumhuriyet'te de yazmıştı Aydın Engin. Cumhuriyet gazetesi davasından yargılanmıştı. Yedi kat el gibi haber yapmak öfkenizi dindirdi mi?" sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

Nurcan Baysal "Edebimden dilimin ucun kadar geleni yazmıyorum Cumhuriyet. Aydın Engin size çok fazlaydı zaten" ifadesini kullanırken, Hilmi Hacaloğlu ise "Neredeyse otuz yıl Cumhuriyet’te köşe yazdı, yazı işlerinde çalıştı, yazı işleri müdürlüğü yaptı. Hatta bir dönem de yönetti. Ama asıl Tırmık’la kah düşündürdü kah güldürdü kah öfkelendirdi. Bunca emeğin ardından onu başka türlü anmak/anlatmak gerekirdi" diye yazdı.

Öne Çıkanlar