'Daha fazla çalışmış oyunculardan takım kuracağım'

'Daha fazla çalışmış oyunculardan takım kuracağım'
Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna yenilgisinin ardından takımı değiştireceğini bu sözlerle açıkladı.

GÜNCEL - Fatih Terim'in işine son verilmesinin ardından Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğüne getirilen Mircea Lucescu, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Ukrayna'ya 2-0 yenildikleri maçın ardından konuştu.

Maçı ikili mücadelelerde başarılı olamadıkları için kaybettiklerini belirten Lucescu, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda yapılacak revizyonu, "İsim vermek istemiyorum ama daha fazla çalışmış oyunculardan takım kuracağım" sözleriyle işaret etti.

'TAKIMIN ÇEKİRDEK KADROSU YOK'

Ukrayna'nın Kharkiv kentindeki Metalist Stadı'nda maç sonrası yaptığı açıklamalarda takımın hala bir şansı olduğunu söyleyen Lucescu, "Türk futbolu"nun durumuna dikkat çekti: 

Kolay değildi ama oyunu daha rahat kontrol edebilmeliydik. Daha dikkatli olmalıydık, birbirimizle daha iyi anlaşmalıydık. Biz bugünkü, maçı ikili mücadeleleri kaybettiğimiz için kaybettik. İsim vermek istemiyorum ama az antrenman yapmış oyunculardan değil daha fazla çalışmış oyunculardan bir takım kuracağım. Türk futbolunun durumu şu, büyük kulüpler 9 yabancı, 2 Türk oyuncu ile oynuyor. Bizim zamana ihtiyacımız var. Türkiye’nin iyi sonuçlar aldığı zamanlara baktığınızda, çekirdek kadrosu olan bir takım görürsünüz. Ukrayna, oyunun yönünü çok çabuk değiştirdi ve cesaretli oynadı. Biz daha statik bir oyun gösterdik. Kim oynarsa oynasın önemli değil, bu oyun sistemini biz de yapacağız."

'UKRAYNA BAŞKA GOLLER DE ATABİLİRDİ' 

Hakemlerin kötü yönetim gösterdiğini söyleyen Lucescu, "Tekrar ediyorum, oyunun içindeki bölümlerden Ukrayna’ya avantaj sağlayan pozisyonlar oldu. 2 gol, verilmeyen penaltı ve kırmızı kart pozisyonu. Bu goller olmasaydı Ukrayna başka goller de atabilirdi. Ukrayna bu galibiyeti hak etti. Ben bunu söylüyorum, başka bir şey yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar