Dedeoğulları ailesini katleden Altun: Polisler ifade verirken yardımcı oldu, çoğu hak bile veriyordu

Dedeoğulları ailesini katleden  Altun: Polisler ifade verirken yardımcı oldu, çoğu hak bile veriyordu
Konya'da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun, ailesiyle yaptığı görüşmelerde "Polisler ifade verirken yardımcı oldular sağ olsunlar. Hatta çoğu hak bile veriyordu" dedi.

Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz 2021'de Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun’un, cezaevinde olduğu süreçte eşi Zehra Altun'la ve görüşüne gelen dayılarıyla yaptığı görüşmelere dair ses kayıtları ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansından Zemo Ağgöz'ün haberine göre Altun görüşmelerde polislerin kendisine destek olduğunu ve rahatının yerinde olduğunu söylüyor.

Altun, dayılarıyla yaptığı görüşmelerde, polislerin kendisine "Çok değerli dayıların var. Sarılmamak için kendimizi zor tuttuk" dediklerini aktarıyor. Ayrıca polislerin, "Sizin aileyi de iyi araştırdık, onları da araştırdık, onların ne olduğunu çok iyi biliyoruz" dediğini ve ifade verirken yardımcı olduklarını söyleyip "Hatta çoğu hak bile veriyordu yani" diyor.

'HİÇ BİLMEDİĞİM İNSANLAR PARA  ATIYOR'

Mehmet Altun ile eşi Zehra Altun cezaevindeyken, 16 Eylül 2021 tarihinde yaptıkları telefon görüşmesinde, Zehra Altun hesaplarına tanımadığı insanlardan para geldiğini söylüyor.

Zehra Altun, "Sana kızan yok eden yok. Ben burada komutanlarla arkadaş oldum. Götürüp getiriyorlar. Ben her şeyi o gece kabullendim. Bu başımıza gelecekmiş, alın yazımmış. Çekeceğiz, yapacak bir şey yok. O kadar çok destek geliyor ki. Şu an hesabımda 5-6 bin lira para var. Hiç bilmediğim insanlar para atıyor. Çevreden annemgile babamgile çocuklara yardım eden o kadar çok insan olmuş ki" diyor.

'O EVİ ALACAĞIM'

22 Kasım 2021’de Zehra Altun tahliye edildikten sonra Mehmet Altun’u bu kez cezaevinde ziyaret ediyor. Burada parasının arttığını ve ev alacağını söylüyor. Görüşme özetle şöyle:

Zehra Altun: Sana çok destek olan var. Avukatlığını üstlenecek olan insanlar var. Senin için de iyi şeyler olacak. Şu an olmasa da bazı şeyler araştırılıyor yani, her şey iyi olacak.

Mehmet Altun: Şu olan 10 sene önce olsaydı hiç kafama takmazdım, kimseyi düşünmezdim, güle oynaya yatardım.

Zehra Altun: Benim bayağı param var. Ev alacağım. Onlar alamasa da ben kendi imkanlarımla alırım. Dayılarım bakıyorlar zaten. Çok yardım edenler oldu. Hiç beklemediğimiz insanlardan yardımlar geldi Avrupa’dan, köyümden… Arkamızda çok insan var, destek olan, o evi alacağım. Şuan hesabımda 100 bin TL para oldu. Mahkum aylığı da varmış onun için de gideceğim.

'ALLAH RAZI OLSUN DEVLETİMİZDEN'

Mehmet Altun’u cezaevinde 20 Eylül 2021 tarihinde iki dayısı ziyaret etti. Bu görüşmede dayıların sürekli Altun’a "Devletin şefkatli ellerindesin" demesi dikkati çekerken, Altun da cezaevinde kendine çok iyi baktıklarını söylüyor.

Bu görüşmelerde geçen dikkat çekici ifadeler şöyle:

Dayı: Dert edecek bir şey yok. Sana önce bir sürü ceza verirler, sonra düşer düşer 20 seneye. Yatarın 10 yıla iner, biter gider. Onun için üzülmeyeceksin, bundan sonra sevineceksin, tamam, bitti. Biz de üzülmüyoruz.

Altun: Sabah 8’de kalkıyorsun, TV izliyorsun. Bahçem var. Üç öğün yemeğim de geliyor. Yemekler çok güzel dayı, Allah razı olsun devletimizden.

Dayı: İfadeni de güzel vermişsin. Devletimiz boş değil. Cenabı Allah devletimize zeval vermesin.

Altun: Çok büyük devletimiz maşallah.

Dayı: Sen ne diyorsun ya, hiç kaçmayacaksın gidip teslim olacaksın uğraştırmayacaksın devleti…

Altun: Zaten polisler de yalan söylediler "Yakalandı" diye. Ben kendim teslim oldum halbuki.

Dayı: Onlar pirim alacak diye.

Altun: "Bize de silah çekti" demişler.

Dayı: Yok ya onu mahsustan…

Altun: Yok savcı ifadede, öyle bildirmişler.

Dayı: Aynı ifadeni vereceksin. Yapacak bir şey yok, sen yatacaksın, biz de gücümüzün yettiği kadar bakacağız.

Altun: Devlet bakıyor dayı.

Dayı: Devlet bakar, devlet çocuğuna da bakar, herkese bakar. Sen hiç dert etme. Tamam haydi dayına veriyorum.

POLİS SARILMAK İÇİN KENDİSİNİ ZOR TUTMUŞ!

Altun: Çok mu yordular seni? (ikinci dayısına soruyor)

Dayı 2: Yok yok olacak o kadar.

Altun: Köye çok gelip gitmişler herhalde. (polisleri kastediyor)

Dayı 2: Sen benim yeğenimsin, oraya gelmişsin. Onların da bana şey yapmalarının sebebi, 120-130 km hızla geliyor, senin yanına geliyor, nerede bu? Bilmiyorum, diyorum. Alay komutanı geliyor, "Muhtar bu nerede", yarbay albay geliyor "Bu nerede"… Tabii onların da görevi, yapacak bir şey yok.

Altun: Benim ifademi aldıktan sonra söylediler zaten. "Çok değerli dayıların var" dediler. Hatta "Sarılmamak için kendimizi zor tuttuk" dediler de "Görevi yapmak için mecbur üzerine gittik" dediler.

CİNAYET BÜRO AMİRİ HELALLİK İSTEMİŞ

Dayı 2: Üç gün baktım dayım. En son valinin koruması bana şey dedi, cinayet büro amiri yengenden, benden helallik istedi. Ben de "Helal olsun" dedim. Çocuklarının üzerine de yemin etti. Sana itimat ettik, güvendik. Sen burada rahat yat, hiçbir sıkıntı yok.

POLİSLER 'BU ADAM SUÇSUZ' DİYOR

Dayı 2: Hepsi seni biliyor, suçsuz olduğunu biliyor. Seni götüren polisler bile "Bu adam suçsuz" diyor. Onun için devlet sana yardımcı olur. 15-16 sene ya yatarsın ya yatmazsın. Çıktığında devlet bir iş vermek zorunda. Zaten 5-6 sene durdun mu devlet hastanede falan iş veriyormuş. Sen emin ellerdesin, devletin elindesin, sıkıntı yok.

Altun: Bu dünyayı yaktın, öbür dünyayı bari yakmayacağız bundan sonra.

Dayı 2: Sen bu dünyada hayır işledin, yakmadın da. Ama bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmüş gibi oluyor da yapacak bir şey yok. Azrail seni kullandı. Dışlanmış değilsin kesinlikle.

Altun: Devletimiz çok büyük. Çok ilgileniyor. Geçen bir memur geldi dedi, "Paran gelmedi herhalde, sigara içiyor musun", "Evet" dedim, hemen gidip bir sigara almış. Devletimiz var emin ellerdeyiz.

Dayı: Birileri yaptırdı, azmettirdi diye düşündüler. Devletin kestiği parmak acımaz. Seni açığa verirler. Orada da bir işte çalışırsın.

Altun: Aynen dayı, buradakiler de diyor. Burada daha 20 sene yatan olmadı diyor. "9 kişiyi öldürdü, 8 sene yattı çıktı" dedi. "Hiç beli olmaz, af çıkar" dedi.

Dayı: Onu bana Belediye Başkanı Recep Candan da (AKP'li Çumra Belediye Başkanı) dedi. Çoktan af çıkmıyor, bir an önce cezasını alsa da af çıkabilir dedi.

POLİSLER İFADE VERİRKEN YARDIMCI OLMUŞ

Altun: Biliyorlar dayı, onlar da biliyorlar. Onlar, "Sizin aileyi de iyi araştırdık, onları da araştırdık, onların ne olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi. Polisler ifade verirken yardımcı oldular sağ olsunlar.

Dayı: Oldular ha?

Altun: Evet evet, hatta çoğu hak bile veriyordu yani.

Dayı: Allah kimsenin başına vermesin ya ama uslu dur. Dimdik ayakta dur ya, alnın açık senin. Hırsızlık mı yaptın, arsızlık mı yaptın.

Altun: (gülüyor) Kader mahkumuymuşuz dayı, buradakiler de öyle diyor.

Dayı: Devletimize Allah zeval vermesin. Devlet sana da bakar çocuklarına da bakar. Devletimiz muktedir olduğu sürece korkma.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar