Demirören Holding’e uyarı: Olası kayıpların birinci sorumlusu siz olacaksınız

Demirören Holding’e uyarı: Olası kayıpların birinci sorumlusu siz olacaksınız
Demirören Yayın Holding’de çalışan iki kişinin koronavirüs pozitif teşhisiyle müşahedeye alındığını duyuran DİSK Basın İş, yönetime acilen tedbir alma uyarısı yaptı.

ARTI GERÇEK-İstanbul Bağcılar’daki Demirören Yayın Holding binasında bir kantin çalışanı ve bir güvenlik görevlisinin koronavirüs (Covid-19) pozitif teşhisiyle müşahedeye alındığı iddia edildi.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan DİSK’e bağlı Basın İş Sendikası, Demirören Holding’i uyararak, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle hayatın durma noktasına geldiğini belirterek, Türkiye’de ise basın üzerinde karartmaya yönelik baskılar olmasını eleştirdi.

Salgınla mücadelede sağlık çalışanlarının en ön safta çarpıştığı belirtilen açıklamada, risk grubu altındaki mesleklerden olan gazetecilerin de gün içinde haber takibi için çok farklı yerlere girip çıkmak durumunda kaldıklarını ve bu nedenle iyi korunmaları gerektiği belirtildi. Açıklamada, haber merkezlerinde virüs salgınına karşı etkili bir önlem geliştiremeyen medya sahiplerinin, gazetecileri bile isteye ölüme gönderdiği dile getirildi.

"Buradan Demirören Holding’i uyarıyoruz, olası kayıpların birinci sorumlusu siz olacaksınız. Derhal covid-19 pozitif görünen çalışma alanlarını steril hale getirin. Çalışanların bir araya gelmelerini ve riski çoğaltmalarını engelleyecek adımları hemen atın. Binanın tamamında karantina uygulayın" denilen açıklamanın tamamı şöyle:

DEMİÖREN GRUBUNA UYARI: OLASI ÖLÜMLERDEN SORUMLUSUNUZ

"Bağcılar’daki Demirören Yayın Holding binasında bir kantin çalışanı ve bir güvenlik görevlisi covid-19 pozitif teşhisiyle müşahedeye alındı. Her iki emekçi kardeşimize de geçmiş olsun diyoruz. Yüzlerce çalışan çay, tost v.b ihtiyaçları için kantini kullanıyor, insan trafiğinin çok yoğun olduğu bir alan olması bulaşı ihtimalini de yükseltiyor. Buna rağmen sadece kantin bölümü kapatıldı. Yüzlerce gazeteci, teknik eleman, yönetici aynı binada hala çalışmaya devam ediyor

Dünya çapınca yüzbinlerce kişiye bulaşan covid-19, pek çok ülkede hayatın durma noktasına gelmesine neden oldu. Ülkemizdeyse virüsle mücadele konusunda etkili bir stratejinin olmadığını, basın üzerinde kurulan yoğun karartma ile kamuoyuna bilinmesi istenen kadar bilginin verildiğine dair pek çok kaynaktan eleştiriler var. Hal böyleyken aynı gevşek tutumun medya sahiplerince de benimsendiği görülüyor.

Salgın hastalıkla mücadelede sağlık çalışanları en ön safta çarpışıyor. Büyük risk almalarına rağmen büyük fedakârlıkla görevlerini yapıyorlar. Hayatın devamını sağlayan birçok meslek grubu gibi gazeteciler de benzer bir risk altında. Gün içinde haber takibi için çok farklı yerlere girip çıkmak durumunda olan gazetecilerin de iyi korunması gerekiyor.

Haber merkezlerinde virüs salgınına karşı etkili bir önlem geliştiremeyen medya sahipleri gazetecileri bile isteye ölüme gönderiyor.

Buradan Demirören Holding’i uyarıyoruz, olası kayıpların birinci sorumlusu siz olacaksınız. Derhal covid-19 pozitif görünen çalışma alanlarını steril hale getirin. Çalışanların bir araya gelmelerini ve riski çoğaltmalarını engelleyecek adımları hemen atın. Binanın tamamında karantina uygulayın."

TÜM MEDYA SAHİPLERİNE ÇAĞRI: ÇALIŞANLAR İÇİN TEDBİR ALIN

"Tüm medya sahiplerine sesleniyoruz

Çalışanların sağlık kontrolü için gerekli tedbirleri hemen alın. Olası enfekte durumlarda çalışanların her türlü yasal hakkı saklı kalacak koşullarda tedavi, dinlenme imkanı sunun. Yayınları yürütecek alternatif mekanları oluşturmaya bir an önce başlayın. Yoksa bu vebalin altından kalkamazsınız."

GAZETECİLERE ÇAĞRI: SAĞLIKSIZ KOŞULLARA İTİRAZ ETMEK HAKTIR

"Demirören Medya Grubu’ndaki meslektaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyoruz. Virüs salgını söz konusu olduğunda, sağlıksız çalışma koşullarına itiraz etmek haktır. Sizleri bu hakkınızı kullanırken taleplerinizi ortaklaştırmaya, tüm emekçilerle birlikte dayanışmayla hareket etmeye çağırıyoruz. Birbirimizden güç alarak gazetecilik yapmaya devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar