Demirtaş: Önümüzdeki seçim, Türkiye siyasi tarihinin en önemli ve en muhteşem seçimi olacaktır

Demirtaş: Önümüzdeki seçim, Türkiye siyasi tarihinin en önemli ve en muhteşem seçimi olacaktır
Selahattin Demirtaş, 'geleceğin inşası için, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-muhafazakar ayrımı olmaksızın yan yana durmaktan, yan yana görünmekten imtina etmemeliyiz' dedi.

ARTI GERÇEK - HDP'nin Edirne Cezaevi'nde tutulan bir önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün Twitter aracılığıyla paylaştığı mesajlarında, 2023 yılında yapılması muhtemel genel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda, uyarılarda ve çağrıda bulundu.

Tüm partilerin seçim tarihini beklemeden şimdiden sahada seçim hazırlığına başlaması gerektiğini belirten Selahattin Demirtaş, önümüzdeki seçimin Türkiye siyasi tarihinin en önemli ve en muhteşem seçimi olacağını ifade etti.

Seçimle, demokrasiyi yeniden ve gerçek anlamda inşa etme fırsatı doğacağını belirten Demirtaş, Demokrasi için parlamento içinden ve dışından etkili bir mücadele yürütürken, "Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-muhafazakar ayrımı olmaksızın yan yana durmaktan, yan yana görünmekten imtina etmemeliyiz" dedi.

'ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM TÜRKİYE SİYASİ TARİHİNİN EN ÖNEMLİ VE MUHTEŞEM SEÇİMİ OLACAKTIR'

'Türkiye hepimizindir. Hepimiz birlikte Türkiye’yiz" diyen Selahattin Demirtaş geleceğin sadece  AKP karşıtlığı üzerinden inşa edilemeyeceğine dikkat çekti:

"Demokrasi için parlamento içinden ve dışından etkili bir mücadele yürütmek elbette şarttır. Bunu yaparken Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-muhafazakar ayrımı olmaksızın yan yana durmaktan, yan yana görünmekten imtina etmemeliyiz. Türkiye hepimizindir. Hepimiz birlikte Türkiye’yiz. O halde, birlikte yönetebilme ve geleceği birlikte inşa edebilme erdemini ortaya koymak zorundayız.

'SIRF AKP KARŞITLIĞI ÜZERİNDEN GELECEK İNŞA EDİLEMEZ'

Sırf AKP karşıtlığı üzerinden gelecek inşa edilemez. Artık AKP’yi değil, geleceği konuşmanın zamanıdır. AKP ilk seçimde kaybedecektir. Ancak bu sırada, demokrasi ilkeleri etrafında topluma güven veren güçlü bir alternatifini ortaya çıkarmak, muhalefetin tarihi sorumluluğudur. Muhalefet artık kendini yakın geleceğin iktidarı olarak görmeli ve bu ciddiyetle, çözüm önerilerini ortaklaştırarak halkla doğrudan buluşmalıdır. Sadece partiler değil; medya, akademi, entelektüel camia ve sivil toplum kuruluşları halkla buluşma etkinlikleri düzenlemelidir.

HDP şimdi bunu yapıyor. Ancak bu yetmez. 81 il ve tüm ilçelerde forumlar, paneller, konferanslar, çalıştaylarla tüm muhalefet aynı etkinliklerde buluşabilmeli, Türkiye’nin geleceğini halkla konuşarak netleştirmeli ve halkın gücünü görünür kılmalıdır.

'HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ'

Ve tüm partiler şimdiden sahada seçim hazırlığına (seçim güvenliğini de sağlayacak şekilde) başlamalıdır. Önümüzdeki seçim, Türkiye siyasi tarihinin en önemli ve en muhteşem seçimi olacaktır. Bu seçimle, demokrasiyi yeniden ve gerçek anlamda inşa etme fırsatı doğacaktır.

Dolayısıyla hem umutlu olun hem dirençli; hem kaygılı olun hem de cesur. Az kaldı. İyiler kazanacak, hep birlikte kazanacağız."

Öne Çıkanlar