Demirtaş'ın Avukatı Karaman: Henüz resmi bir tebligat yok

Demirtaş'ın Avukatı Karaman: Henüz resmi bir tebligat yok
Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna yapılan itirazın reddedildiği haberlerine ilişkin konuşan Avukat Mahsuni Karaman, henüz ellerine resmi bir tebligatın ulaşmadığını söyledi.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 'derhal serbest bırakılmalı' kararının ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna yapılan itiraz sulh ceza hakimliğince reddedildiği haberlerine ilişkin konuşan Selahattin Demirtaş’ın Avukatı Mahsuni Karaman henüz ellerine resmi bir tebligatın ulaşmadığını söyleyerek, "Kararlar bize Ulusal Elektronik Tebligat sisteminden geliyor. Fakat içeriğine bakınca bizim başvurumuza işaret edildiğini çok net anlıyorum. Muhtemelen doğrudur. Ama resmi bir tebligat yok" dedi.  

Demirtaş’ın tutukluluğuna ilişkin itirazın reddedilme gerekçesi içinde yer alan "AİHM'nin kararının hangi başvuruya istinaden hangi suçlara yönelik, hangi kapsamda olduğu bilinemediğinden söz konusu kararın hukuken denetime elverişli olmadığı anlaşılmıştır" sözlerine Karaman şu şekilde cevap verdi:

‘DEMİRTAŞ TEK DOSYADAN TUTUKLUDUR’

"Reddedilme gerekçesi içinde hangi dosyadan tutuklu olmadığını bilmediklerini söylemişler.  Demirtaş Uganda Cumhuriyet Savcısı tarafından verilmiş dosyadan tutuklu. O yüzden AİHM serbest bırakın dedi. Demirtaş tek dosyadan tutukludur, o da kendi dosyalarıdır. Hangi dosyaya ilişkin olabilir ki bu karar. Bu zavallı hakimler gerçekten ileride yargılanacakları iddianame parçalarını hazırlıyorlar. Ne deseydi garibim hakimler, Tayyip Erdoğan bizi bağlamaz mı deseydi? Bende o yüzden serbest bırakamıyorum mu deseydi?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar