Sedat Peker'in ifşasından sonra Deniz Durmay’ın davasına itiraz

Sedat Peker'in ifşasından sonra Deniz Durmay’ın davasına itiraz
Deniz Durmay’ın mal varlığını, sonradan evlendiği eşi ve üvey kızı lehine elden çıkarmasına ilişkin dava, Peker’in 'Burhan Kuzu Adli Tıp sürecine müdahale etti' iddiası sonrası yeni gelişme.

Sedat Peker'in 7 Ağustos'ta yaptığı paylaşımlar dava sürecini değiştirdi.İş insanı Deniz Durmay’ın malvarlığını sonradan evlendiği eşi ve eşinin ilk evliliğinden olan kızı lehine elden çıkarması ve hızla tüketmesi üzerine Durmay’ın kızları tarafından açılan kısıtlama davası Adli Tıp Kurumu tarafından verilen raporlara dayanılarak reddedilmiş, karar Yargıtay’ca da onaylanmıştı. 

Peker, karara dayanak olan Adli Tıp raporunun Durmay’ın sağlıklı olduğu yönünde verilmesi için Burhan Kuzu’dan yardım istendiğini ve onun da gerekeni yaptığını belirten yazışmaları yayımlamıştı. Peker’in ifşası sonrasında savcılık yeni soruşturma açtı. Durmay’ın kızlarının avukatları İlhan Cihaner ve Mustafa Ateş, bunu gerekçe göstererek yargılamanın iadesi talebinde bulundular.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre Sedat Peker’in ifşa ettiği iş insanı Deniz Durmay’la ilgili dava öyle bir dava ki içinde ne ararsan var. Mafya, siyaset, ticaret ve Külkedisi masalını andıran bir evlilik. Dava dosyasında pek çok ünlü ismin adı geçiyor. Başta iş insanı Deniz Durmay, bir dönem uluslararası çöpçatanlık şirketi olan ve bekâr bakanlarımız Yıldırım Aktuna ve Gökberk Ergenekon’u evlendirmeye soyunan Zeynep Bingöllü ve şimdilerde sosyetede adını duyuran Bodrum’daki Ayşe Deliismail Çiftliği’nin sahibi Serin Kayello, Necdet Ulucan, Aydın Doğan, Burhan Kuzu, Tanfer Özkanlı ve avukat olarak İlhan Cihaner.

Dava konusu iş insanı Deniz Durmay’ın devasa servetinin Zeynep Bingöllü ile gönül ilişkisi başlamasından itibaren hızla tüketilmesi ve servetinin bir bölümünün sonradan evleneceği Zeynep Bingöllü ile kızı Serin Kayello’nun üzerine geçirilmesi nedeniyle Durmay’ın kızlarının açtığı vasi altına alınması davası.

Beykoz 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava, Adli Tıp raporlarına dayanılarak aslında karara bağlanmış ve bu karar Yargıtay’ca da onaylanmıştı.Ta ki Sedat Peker 7 Ağustos 2021 tarihinde sosyal medya hesabından bu davanın dayandığı Adli Tıp raporlarına Cumhurbaşkanlığı Hukuk Kurulu Üyesi Burhan Kuzu’nun müdahale ettiğini açıklamasına kadar.

Peker, Twitter hesabından 7 Ağustos’ta Burhan Kuzu’nun WhatsApp hesabının ekran görüntülerini paylaştı.

Burhan Kuzu ve Deniz Durmay’ın görüşmesi Peker tarafından ifşa edilmesinden sonra Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Adli Tıp Kurumu’nda bu raporu verenler hakkında bir soruşturma açarken kurum da kendi içinde bir soruşturma başlatıyor. Devamında da iş insanı Deniz Durmay’ın kızlarının avukatları İlhan Cihaner ve Mustafa Ateş harekete geçerek Deniz Durmay’ın şimdiki eşi Zeynep Bingöllü Durmay, ilk eşinden olan ve sonradan Deniz Durmay’ın nüfusuna geçirdiği kızı Serin Kayello Durmay Preleviç ile Adli Tıp Kurumu yetkilileri hakkında "Görevi kötüye kullanma, rüşvet almak ve vermek, resmi belgede sahtecilik, nüfuz ticareti suçları ve bu suçlara iştirak etmek" suçundan dava açılması amacıyla suç duyurusunda bulundular. Bu kadarla da kalmayıp davanın yeniden görülmesi ve Deniz Durmay’ın vesayet altına alınması için de iki ayrı dava açılması için başvuru yaptılar.

Haberin tamamına link üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar